facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 18. 10. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové řešení pro správu dokumentů od Asseco Solutions

Společnost Asseco Solutions uvedla na trh nové řešení pro správu dokumentů, které nese název Spiska. Jde o cloudové, ale přitom široce customizovatelné řešení, které vzešlo, jak už název trochu napovídá, ze systému spisové služby HELIOS eObec. Aplikace Spiska ale není určena pouze v oblasti veřejné správy, ale podle výrobce najde uplatnění ve všech typech organizací, které hledají řešení pro komplexní správu dokumentů od jejich prvotní evidence při vstupu do organizace, přes proces vyřizování, až po skartační řízení.



„Hlavním důvodem modernizace a rozšíření produktové řady HELIOS bylo, že naše spisová služba pomáhá nejen organizacím veřejné správy, ale významnou měrou přesahuje i do komerční sféry,“ říká Alžběta Křídlová, manažerka produktů pro veřejnou správu.

„Výhodou Spisky je i to, že kromě možnosti napojení na produkty řady HELIOS ji lze propojit i s informační systémy z produkce jiných dodavatelů,“ dodává Martin Kršňák, ředitel pro obchodní rozvoj v Asseco Solutions.

Spiska je podle výrobce vhodným řešením pro všechny organizace, jejichž cílem je mít pořádek v dokumentech a jednotnost v systému zpracovávání dokumentů. Zavedením systému Spiska získají jistotu, že jejich digitální či analogové dokumenty splňují všechny zákonné požadavky a technologické i bezpečnostní nároky kladené na systémy spisových služeb.