facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 2. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové IP reproduktory Axis pro zvýšení účinnosti videodohledu

Axis reproduktoryZkušenosti z používání kamerových systémů ukazují, že efektivitu a účinnost videodohledu silně zvyšuje zapojení audio přenosu. Proto společnost Axis rozšířila portfolio produktů pro IP audio systémy o dva nové reproduktory. Oba umožňují uživatelům reagovat na incidenty detekované kamerami prostřednictvím hlasové výstrahy a efektivně tak odstrašit potenciálního pachatele. Zatímco reproduktor AXIS C1410 zapadne spíše do menších interiérů, tlampač AXIS C1310-E je připravený i pro venkovní užití.



Síťové reproduktory AXIS C1410 a AXIS C1310-E nabízí rozšíření bezpečnostních systémů o velmi účinný zvukový prvek. Přímé oslovení narušitele totiž obvykle funguje jako spolehlivé odstrašení. Varování je možné do reproduktorů hlásit živě nebo využít možnosti předem nahraného záznamu. Samozřejmostí je pak možnost využití reproduktorů pro obecná hlášení či přehrávání podkresové hudby.

Nový síťový minireproduktor AXIS C1410 je navržený tak, aby nenápadně zapadl i do menších prostor. Reproduktor rozšiřuje funkcionalitu bezpečnostních systémů o živé hlasové zprávy, jimiž mohou uživatelé reagovat na to, co se zrovna děje. V případě potřeby tak reproduktor přehraje předem připravenou hlasovou nahrávku, nebo spustí zvuk alarmu, aby upozornil bezpečnostní personál. Reproduktor má vestavěný senzor PIR pro detekci pohybu a také vestavěnou paměť pro ukládání předem nahraných zvukových zpráv nebo alarmů.

Reproduktor však může sloužit i ke zvýšení zákaznického komfortu – například tím, že lze jeho prostřednictvím nabídnout pomoc, radu či navigaci. Díky malé, flexibilní konstrukci a cenové dostupnosti je reproduktor AXIS C1410 optimální cestou, jak zajistit zvukové pokrytí objektu do všech jeho koutů a reálně tak zvýšit účinnost zabezpečení.

Tlampač AXIS C1310-E je ideální pro venkovní použití, odolá totiž teplotám od -40 do +60 °C. Má vestavěný a předem nakonfigurovaný procesor pro zpracování digitálního signálu (DSP), který zajišťuje vždy zřetelné hlasové zprávy. Novinka také podporuje vzdálené testování stavu.

Na závěr je důležité zmínit, že společným rysem obou novinek jsou otevřené standardy, na nichž jsou reproduktory Axis postaveny. Díky nim je lze snadno integrovat s jinými systémy, jako jsou např. VoIP telefonie a IP kamery, či systémy pro analýzu, ať už přímo společnosti Axis nebo jiných výrobců.
 


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.