facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 11. 10. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové dokovací monitory Philips s USB-C a webovou kamerou

PhilipsSpolečnost MMD, která vyrábí monitory značky Philips, uvedla na trh nové modely navržené pro rostoucí skupinu uživatelů, kteří alespoň občas pracují na dálku s využitím videokonferencí a používají notebook i stolní počítač. Proto nové profesionální monitory Philips 34B1U5600CH, 24B1U5301H a 27B1U5601H nabízejí jednoduché připojení jedním kabelem, integrovaný KVM přepínač a vestavěnou kameru pro videokonference. Tím ale výčet jejich předností zdaleka nekončí.



Všechny tři nové modely nabízejí ostrý obraz a extra široké pozorovacími úhly 178/178°, ať už díky IPS (rovné modely 24” a 27”) nebo VA technologii (zakřivený 34” model). Modely 34B1U5600CH a 27B1U5601H navíc disponují Quad HD rozlišením a jejich kvalita obrazu by měla uspokojit i ty nejnáročnější profesionály v oblasti CAD-CAM, 3D grafiky nebo fotografování.

Na vysoké úrovni je konektivita a multitasking. Díky dokování jedním USB-C kabelem je umožněn současný vysokorychlostní přenos dat, připojení k síti a nabíjení notebooku. Integrovaný MultiClient KVM přepínač zase umožňuje uživatelům ovládat dva samostatné počítače pomocí jediné sestavy monitor-klávesnice-myš a umožňuje jim přepínat mezi zdroji stisknutím tlačítka. DisplayPort-out je zase funkcí, která uživatelům umožňuje zřetězení jejich pracovní stanice, a funguje s USB 3.2 pro rychlejší a kompletnější výstup pro periferní zařízení. Vybrané konektory jsou umístěny jsou na straně, což k nim usnadňuje přístup a minimalizuje změť kabelů.

Spolupráci na dálku usnadňují všechny tři modely díky vestavěné 5MP webová kameře, mikrofonu s potlačením hluku a kvalitními re­pro­duk­to­ry. Webová kamera přitom chrání soukromí uživatelů pro­střed­nic­tvím fyzického přepínače a je vybavena pokročilými senzory pro rychlé a bezpečné rozpoznání obličeje pomocí Windows Hello.

A protože dlouhé hodiny práce na počítači si mohou rychle vybrat svou daň, poskytují nové monitory potřebný ergonomický komfort v podobě naklápěcí, otočné a výškově nastavitelné základny. Certifikace TUV Eye Comfort pak garantuje dostupnost funkcí pro snížení únavy očí. Nové modely jsou také vybaveny technologiemi PowerSensor (pro snížení nákladů na energii až o 80 %) a LightSensor (pro dokonalý jas s minimální spotřebou).


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.