facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 8. 12. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové disky Goodram nabízí téměř dvojná­sobnou rychlost oproti předchozí generaci

Goodram PX700Goodram uvedl na trh novou generaci SSD s názvem Goodram PX700. Jde o disk pro náročné uživatele, kteří hledají výkonné a spolehlivé úložiště s nejrychlej­ším rozhraním čtvrté generace. Právě díky standardu PCIe 4 x4 dosahuje disk rychlosti čtení/zápis až 7 400/6 500 MB/s. Výkon disku PX700 ocení počítačoví grafici a profesionálové, kteří pracují s velkými soubory videa a fotografií, a to díky kapacitě až 4 TB. PX700 dosahuje rychlosti čtení/zápisu až 7 400/6 500 MB/s a grafenový chladič navíc pomáhá udržet konzistentní výkon bez ohledu na vytížení disku.



Nízkoprofilový chladiči z grafenu tak není jen efektním doplňkem, ale klíčovou součástí disku, která zajišťuje stabilitu a výkon disku a rovněž má významný vliv na jeho životnost. I při intenzivním zápisu nebo čtení dat zabraňuje tepelnému throttlingu (snižování výkonu při vyšších teplotách disku) a zajišťuje tak konzistentní výkon bez ohledu na vytížení disku.

Nový disk Goodram PX700 je ideální pro uživatele, kteří chtějí zvýšit výkon a odezvu svého počítače. Blesková rychlost čtení a zápisu disku PX700 se přímo promítá do plynulého výkonu, rychlého načítání aplikací a rychlejších operací. Vysoké rychlosti čtení a zápisu jsou téměř dvojnásobné oproti předchozí generaci disků.

Díky technologii HMB 3.0 (Host Memory Buffer), nabízí Goodram PX700 konzistentní rychlost čtení a zápisu bez ohledu na to, jak intenzivně je používán. Díky technologii HMB 3.0 také disk efektivně hospodaří s energií.

Velmi důležitým ukazatelem kvality SSD disku Goodram PX700 je také vysoká úroveň TBW (Total Bytes Written) až 2400 TB. TBW je měřítkem odolnosti a životnosti disku, které udává celkové množství dat, které lze na SSD disk zapsat za celou dobu záruky, než disk dosáhne svých teoretických limitů. Čím vyšší je hodnocení TBW, tím je médium odolnější a méně náchylné k selhání v důsledku intenziv­ní­ho zápisu a čtení dat. TBW je důležitý zejména v profesionálních aplikacích a při potřebě intenzivního zápisu velkých souborů.

Goodram PX700 je k dispozici v kapacitách od 512 GB do 4 TB a výrobce na něj poskytuje až pětiletou záruku.


 
  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.