facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Nová verze Zoner Photo Studio

Již tradičně s příchodem podzimu uvádí brněnská společnost ZONER software novou verzi svého programu pro práci s digitální fotografií Zoner Photo Studio. Verze s pořadovým číslem 13 přináší zejména inovace v oblasti rychlosti a kvality zpracování a také několik důležitých novinek pro kreativní práci. Významným technologickým milníkem je úprava jádra programu na plně 64bitovou architekturu, která umožní efektivněji využívat potenciál současných PC a operačních systémů. Spolu s další optimalizací pro vícejádrové procesory tato úprava představuje výrazné urychlení grafických operací, zejména při práci s objemnými daty. Maximální využití možností grafického hardware také doplňuje implementace 10bitového zobrazování v Prohlížeči, Editoru a RAW konvertoru na monitorech s 10bitovou barevnou hloubkou na jeden kanál.



Loňská zásadní změna uživatelského rozhraní prošla roční zatěžkávací zkouškou a podle přání a námětů uživatelů je doplněna o další úpravy a rozšíření. Kromě jiného je tak uživateli umožněno pracovat na druhém monitoru v Prohlížeči. Významným přínosem nové verze je také výrazně vylepšený Katalog. Nový panel umožňuje filtrování obsahu Katalogu s fulltextovým vyhledáváním a filtrování podle uživatelského hodnocení, značek a GPS údajů. Praktická je také možnost současného mazání přidružených souborů (např. dvojice JPEG + RAW).

 

V letošních novinkách se mohou uživatelé těšit na kompletní implementaci průhlednosti v Editoru, včetně nového nástroje Guma a možností ukládání i načítání. V Editoru je dále k dispozici nový Retušovací štětec. Další nástroje Editoru byly doplněny o nové parametry, vylepšení algoritmů a rozšíření možností, jako například výběr magickou hůlkou podle hodnot odstínů a jasu nebo transformace vloženého textu. Atraktivní novinkou je bezesporu nástroj pro velmi snadné skládání pohlednic z více fotografií s bohatými možnostmi nastavení. Pokročilí uživatelé zase ocení velmi žádnou možnost spasování fotografií focených z ruky při vytváření HDR snímků a skládání multiexpozic s automatickým spasováním obrázků, vhodné pro odstranění šumu nebo odstranění pohybujících se objektů.

 

Ve zpracování RAW formátů najdou uživatelé nové parametry konverze a vyvolávání je díky optimalizaci zřetelně urychleno. Mezi další novinky patří přímé skenování do PDF, podpora formátu JPEG XR, možnost připojení XMP metadat k souborům ve formátu PNG a další specifické funkčnosti.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.