facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 8. 7. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová verze systému QTS 5.0 nabídne řadu novinek

QTSSpolečnost QNAP představila nejnovější verzi operačního systému pro svá NAS zařízení QTS 5.0 Beta. Nová verze systému byla upgradována na jádro Linux Kernel 5.10, má vylepšené zabezpečení, podporu WireGuard VPN a vylepšený výkon NVMe SSD cache. Součástí nové verze systému je i řada užitečných nástrojů, jako je například DA Drive Analyzer využívající cloudovou umělou inteligenci, který pomáhá předpovídat očekávanou životnost disků, nebo nová aplikace QuFTP pomáhá plnit osobní i firemní potřeby přenosu souborů.



QTS

Mezi hlavní novinky a vylepšení v systému QTS 5.0 patří:

  • Optimalizované uživatelské rozhraní – Obsahuje plynulejší navigaci, pohodlný vizuální design, nástěnku pro usnadnění po první instalaci NAS a vyhledávací panel v hlavní nabídce pro rychlé vyhledávání aplikací.

QTS

  • Zvýšené zabezpečení – Podporuje TLS 1.3, automaticky aktualizuje QTS a aplikace, a poskytuje klíče SSH pro ověřování k zabezpečení přístupu k NAS.
  • Podpora pro WireGuard VPN – Nová verze QVPN 2.0 poskytuje uživatelům snadno použitelné rozhraní pro nastavení a bezpečné připojení.

  • Vyšší výkon NVMe SSD cache – Nové jádro zlepšuje výkon a využití NVMe SSD. Po aktivaci akcelerace cache lze efektivněji využívat úložiště SSD a zároveň odlehčit paměťovým zdrojům.

Storage & Snapshots

  • Vylepšené rozpoznávání obrázků pomocí Edge TPU – Využitím jednotky Edge TPU v QNAP AI Core (modul s umělou inteligencí pro rozpoznávání obrázků) dokáže QuMagie rychleji rozpoznávat obličeje a předměty, zatímco QVR Face posiluje analýzu videa v reálném čase pro okamžité rozpoznávání obličejů.
  • DA Drive Analyzer s diagnostikou založenou na umělé inteligenci – DA Drive Analyzer využívá cloudovou umělou inteligenci k predikci očekávané životnosti disků a pomáhá uživatelům plánovat výměnu disků s předstihem, aby se ochránili před výpadky serveru a ztrátou dat.

DA Drive Analyzer

  • QuFTP zajišťuje bezpečný přenos souborů – QNAP NAS může fungovat jako server FTP se šifrovaným připojením SSL/TLS, řízením šířky pásma QoS, nastavením omezení přenosu FTP nebo omezení rychlosti pro uživatele a skupiny. QuFTP podporuje také klienta FTP.

Společnost QNAP vyzývá uživatele, aby se zapojili do programu testování beta verze a poskytli jí zpětnou vazbu. Více o programu testování beta verze QTS 5.0 se dozvíte na adrese https://www.qnap.com/go/qts/5.0


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.