facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 1. 12. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová verze řešení pro analýzu dat PS Clementine PRO 3.0

PS Clementine PROPS Clementine PRO je řešení pro analýzu a datamining. Jedná se o nástroj pro tvorbu pokročilých analytických úloh, které přitom nevyžadují znalost složitých analytických technik a technických aspektů v nich použitých. Nová verze 3.0 přichází s několika novinkami ve funkčnosti a nabízí také možnost instalovat řešení i do jiných operačních systémů než MS Windows.



Řešení PS Clementine PRO je založené na jednom z nejrozšířenějších komerčních dataminingových nástrojů IBM SPSS Modeler, aktuálně ve verzi 18.2.2. To zaručuje přístup k širokému spektru nástrojů, modelovacím algoritmům a dalším nástrojům pro správu dat.

Verze PS Clementine PRO 3.0 přichází s několika novinkami ve funkčnosti, například rozšiřuje nabídku databázových vstupů o službu Snowflake. Z analytických možností nově nabízí křížovou validaci v automatizovaných procedurách modelování – uzly Auto Classifier a Auto Numeric. Vylepšení doznala i analytická prostředí založená na programovacích jazycích R a Python. Nově může být job - úloha v prostředí PSC - aktivována pomocí časového intervalu. Job může být spouštěn například každých 15 minut v rámci definovaného časového období. Provedené změny v PSC 3.0 rovněž zvyšují auditovatelnost řešení bohatším záznamem o tom, co, kdo, kdy a s jakým výsledkem v rámci řešení spouštěl.

Nová verze PS Clementine PRO 3.0 také nabízí možnost instalovat řešení i do jiných operačních systémů než MS Windows. PS Clementine PRO 3.0 nově umožňuje plnou kompatibilitu se síťovými službami pomocí technologie SOAP a REST. V PSC jsou k dispozici všechny původní uzly z v 2.2 a navíc přibyly další čtyři, které rozšiřující funkcionalitu řešení, jako např. PS SOAP TRANSITION, který přijímá údaje z webových služeb protokolem SOAP na základě uživatelem nastavených parametrů.

PS CLEMENTINE Manager


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.