facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 23. 1. 2020

Nová verze řešení Flowmon pro analýzu síťového provozu

FlowmonSpolečnost Flowmon Networks představila novou generaci svého klíčového produktu, kterým je systém pro detekci provozních a bezpečnostních anomálií ve firemních sítích Flowmon ADS. Verze 10 přináší řadu nových funkcí a přepracované uživatelské rozhraní, což podle výrobce umožní bezpečnostním specialistům významně zkrátit čas vyřešení incidentu.



Pomocí detailního sledování a analýzy provozu v síti pomáhá systém Flowmon ADS bezpečnostním týmům v detekci a řešení kyberbezpečnostních incidentů. Indikátory kompromitace, jako například změna chování zařízení v síti, neočekávaná komunikace s jinými zařízeními či odesílání dat, umožňují detekovat hrozbu ve všech fázích infiltrace – od průniku, přes šíření až po exfiltraci dat. Flowmon ADS tím dává bezpečnostním specialistům veškeré potřebné informace o incidentu, a to jak v detailu, tak jako ucelený obraz, aby mohli snadno porozumět rozsahu a dopadu události.

Obr. 1: Přepracované uživatelské rozhraní Flowmon ADS 10 – dashboard
Obr. 1: Přepracované uživatelské rozhraní Flowmon ADS 10 – dashboard

Flowmon ADS je síťové bezpečnostní řešení využívající technologii pro detekci anomálií v chování. S využitím strojového učení se průběžně učí vzorce běžného chování síťového provozu a následně rozlišuje mezi normálním a podezřelým chováním. Umožňuje tak odhalit provozní a bezpečnostní incidenty, které ostatní technologie buďto neumí detekovat, nebo jsou pod jejich rozlišovací schopnost.

„Nový Flowmon ADS 10 rozpozná podstatné události v datovém provozu. Nabízí ucelený pohled na situaci z pohledu sítě a umožňuje tak rozpoznat hrozby v reálném čase,“ dodává Pavel Minařík, CTO ve Flowmon Networks a dodává: „Bez ohledu na to, zda se jedná o známý či neznámý malware nebo cílený útok, umožňuje na něj reagovat již v jeho samotném počátku. Navíc umožňuje identifikovat příčinu a zhodnotit dopad na infrastrukturu, což vede k efektivnější spolupráci mezi bezpečnostními a síťovými týmy a znamená v konečném důsledku bezpečné a zdravé IT prostředí.“


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.