facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 4. 7. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová verze Flowmon 12 se zaměřuje na multi-cloud

Progress uvedl novou verzi svého řešení pro monitorování a bezpeč­nost sítí. Nová verze Flowmon 12 rozšiřuje podporu pro monitoring nativních flow logů z Google Cloud a Microsoft Azure, stejně jako schopnosti v rámci detekce anomálií. Umožňuje firmám nasadit aplikace a služby u poskytovatelů veřejných cloudů při zachování komplexního přehledu o celé hybridní infrastruktuře z jediného uživatelského rozhraní.



Se stále větším počtem propojených systémů, zvyšujícími se objemy dat a postupnou migrací do cloudu se komplikuje správa takové hybridní infrastruktury. Organizace tak stojí před výzvou, jak zajistit dostatečně detailní monitoring a zabezpečení v hybridním prostředí, které zahrnuje lokální datová centra a privátní nebo veřejné cloudy.

App Performance

Právě na tento problém se Progress v nové verzi řešení Flowmon 12 zaměřil. Flowmon 12 přináší komplexní viditelnost v prostředí hybridního cloudu z jediného uživatelského rozhraní, čímž odpadá potřeba i náklady na údržbu více nástrojů. Díky nově představené podpoře nativních flow logů z Google Cloud a Microsoft Azure a rozšířené podpoře flow logů Amazon Web Services (AWS) mohou firmy monitorovat datový provoz napříč prostředími (on-premise, AWS, Azure, Google Cloud nebo jejich libovolné kombinace).

V případě aplikací, které vyžadují hlubší stupeň monitorování, mohou firmy využít strategicky nasazených virtuálních Flowmon sond. Vyhnou se tak integrovaným monitorovacím nástrojům cloudových providerů a sníží náklady na zrcadlení provozu.

NetOps

Nová verze Flowmon 12 přináší také vylepšené metody detekce kybernetických hrozeb využívající strojové učení, které dokáží rychleji odhalit a identifikovat škodlivý malware. Nově představená metoda detekce náhodných domén (Random Domain Detection) dokáže v reálném čase odhalit škodlivé domény, aniž by musela spoléhat na seznam blokovaných domén. Spolu s dalšími bezpečnostními vylepšeními účinně brání útočníkům v úspěšném provádění různých pokročilých, multitechnických, perzistentních a polymorfních útoků.

Flowmon 12 má také vylepšené reportování, které umožňuje snadněji odhalit a získat relevantní informace z modulu ADS. Přehlednější a srozumitelnější reporty pomáhají uživatelům proniknout hluboko do jednotlivých metrik a zároveň získat další podrobné informace.