facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 4. 7. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová verze Flowmon 12 se zaměřuje na multi-cloud

Progress uvedl novou verzi svého řešení pro monitorování a bezpeč­nost sítí. Nová verze Flowmon 12 rozšiřuje podporu pro monitoring nativních flow logů z Google Cloud a Microsoft Azure, stejně jako schopnosti v rámci detekce anomálií. Umožňuje firmám nasadit aplikace a služby u poskytovatelů veřejných cloudů při zachování komplexního přehledu o celé hybridní infrastruktuře z jediného uživatelského rozhraní.



Se stále větším počtem propojených systémů, zvyšujícími se objemy dat a postupnou migrací do cloudu se komplikuje správa takové hybridní infrastruktury. Organizace tak stojí před výzvou, jak zajistit dostatečně detailní monitoring a zabezpečení v hybridním prostředí, které zahrnuje lokální datová centra a privátní nebo veřejné cloudy.

App Performance

Právě na tento problém se Progress v nové verzi řešení Flowmon 12 zaměřil. Flowmon 12 přináší komplexní viditelnost v prostředí hybridního cloudu z jediného uživatelského rozhraní, čímž odpadá potřeba i náklady na údržbu více nástrojů. Díky nově představené podpoře nativních flow logů z Google Cloud a Microsoft Azure a rozšířené podpoře flow logů Amazon Web Services (AWS) mohou firmy monitorovat datový provoz napříč prostředími (on-premise, AWS, Azure, Google Cloud nebo jejich libovolné kombinace).

V případě aplikací, které vyžadují hlubší stupeň monitorování, mohou firmy využít strategicky nasazených virtuálních Flowmon sond. Vyhnou se tak integrovaným monitorovacím nástrojům cloudových providerů a sníží náklady na zrcadlení provozu.

NetOps

Nová verze Flowmon 12 přináší také vylepšené metody detekce kybernetických hrozeb využívající strojové učení, které dokáží rychleji odhalit a identifikovat škodlivý malware. Nově představená metoda detekce náhodných domén (Random Domain Detection) dokáže v reálném čase odhalit škodlivé domény, aniž by musela spoléhat na seznam blokovaných domén. Spolu s dalšími bezpečnostními vylepšeními účinně brání útočníkům v úspěšném provádění různých pokročilých, multitechnických, perzistentních a polymorfních útoků.

Flowmon 12 má také vylepšené reportování, které umožňuje snadněji odhalit a získat relevantní informace z modulu ADS. Přehlednější a srozumitelnější reporty pomáhají uživatelům proniknout hluboko do jednotlivých metrik a zároveň získat další podrobné informace.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.