facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 27. 5. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová verze aplikace Axis pro zachování soukromí rozostří obličeje přímo v kameře

AXIS Live Privacy ShieldSpolečnost Axis uvedla novou verzi aplikace pro dynamické maskování AXIS Live Privacy Shield, která využívá vysokého výpočetního výkonu vybraných kamer s jednotkou hlubokého učení (DLPU) pro transparentní maskování nebo pixelizaci osob, obličejů a pozadí. Je proto vhodná zejména pro vzdálený videomonitoring nebo nahrávání v prostorách, kde může být kvůli předpisům na ochranu soukromí velice problematické jinak provozovat videodohledový systém.



Axis tvrdí, že jeho aplikace pro dynamické maskování je jediný analytický kamerový software, který maskuje osoby v reálném čase ve videostreamech při plné snímkové frekvenci a běží přímo ve vybraných modelech kamer.

AXIS Live Privacy Shield funguje tak, že v reálném čase analyzuje a porovnává živý pohled z kamery se scénou v pozadí a aplikuje na ni dynamické maskování. Reaguje tak na pohyb lidí a objektů. Pomocí umělé inteligence AI identifikuje ve videostreamu lidské postavy a umožňuje uživatelům vybrat si buď maskování lidí (pohybujících se nebo stojících), pouze jejich tváří, nebo maskování celého pozadí scény. Uplatní se všude tam, kde se vyžaduje kromě videodohledu také zachování soukromí, jako jsou např. nemocniční pokoje, domovy pro seniory, výrobní podniky, hotely, školy, kanceláře nebo obchody.

Uživatelé si také mohou vybrat mezi průhledným barevným nebo mozaikovým maskováním (pixelizací) a zvolit si požadovanou úroveň zamaskování. Barevné maskování poskytuje nejlepší ochranu soukromí, protože účinně eliminuje shromažďování osobních údajů, a přitom umožňuje vidět přesný pohyb postav. Mozaikové maskování zobrazuje pohybující se objekty ve velmi nízkém rozlišení, ale umož­ňu­je lépe rozlišovat některé jejich rysy podle zobrazených barev.

Nastavit lze také „zájmové“ nebo „vyloučené“ zóny pro ochranu soukromí nebo vybrat maskování celého pozadí za postavami. Aplikace také umožňuje naplánovat automatické spouštění, např. ve všední dny, a vypnutí , např. během víkendů. Aplikace může být navíc nakonfigurována tak, aby poskytovala jeden stream s maskováním pro zachování soukromí a také samostatný videostream bez dynamického maskování, který můžou využít pouze autorizovaní uživatelé při řešení incidentu pro forenzní účely.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.