facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Nová verze analytického nástroje IBM SPSS Modeler 16

ACREA CR uvedla na český trh nejnovější verzi modelovacích nástrojů IBM SPSS Modeler 16. Jednou ze stěžejních novinek verze 16 je podpora programovacích jazyků R a Python. Především programovací jazyk R je mezi statistiky a data minery po celém světě stále populárnější. Na základě výsledků studie „2013 Data Miner Survey“ společnosti Rexer Analytics, 70% všech dotázaných ve přiznává, že s tímto nástrojem pracují (oproti 48% v roce 2011).



Novinkou je ve verzi 16 také přidaná funkce Monte Carlo Simulací. Díky ní je možno provádět simulace různých situací kde je vstupní proměnná variabilní. Došlo také k rozšíření evaluačních funkcí (ROC křivka, Gini), které poslouží při vyhodnocování vytvořených modelů. Z dalších novinek můžeme ještě zmínit možnost napojení na Cognos TM1, což je editor pro tvorbu vlastních uzlů využívajících R či podmíněné a cyklické spouštění proudů.
 


Nové verze také rozšiřuje počet nabízených verzí. Edice Professional a Premium ve verzi 16 doplňuje třetí verze - edice Gold, která obsahuje i komponentu Decision Management, která umožní výstupy z modelů okamžitě napojit na produkční prostředí organizace ve formě doporučených akcí. Prediktivní modely je zde možno obohatit o expertní pravidla. Typickým příkladem může být kampaňový management či jakékoliv skórování v reálném čase.

Nová verze SPSS Modeleru reaguje na hlavní trendy, které zmiňují i závěry výše zmíněné studie společnosti Rexer Analytics. Podle ní můžeme také pozorovat neustálé rozšiřování úloh, kterými se data mineři zabývají. Na vzestupu jsou především úlohy vedoucí k lepšímu porozumění zákazníkům, úspěšnějšímu cross-sellu, efektivnějšímu získávání nových zákazníků, ale také oblasti podvodů a řízení rizik.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.