facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 20. 1. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová služba Kaspersky Takedown Service nabízí eliminaci phishingových domén

Kaspersky Takedown ServiceDnes již bohužel není těžké si představit situaci, kdy kyberzločinci vytvoří podvodnou webovou stránku, která se bude tvářit jako web vaši firmy a jejím cílem je ukrást osobní a přihlašovací údaje vašich zákazníků. Je jistě pochopitelné, že to může vést k poškození firemní pověsti a ke ztrátě příjmů a důvěry zákazníků. Velké firmy čelí podobným útokům stále častěji a jejich okruh stále roste. Proces odstraňování škodlivých a phishingových domén je ovšem složitý a jeho zvládnutí vyžaduje speciální odborné znalosti, zdroje a čas. Nová služba Kaspersky Takedown Service tento proces zjednodušuje a do značné míry automatizuje v celé šíři od detekce, nahlášení národnímu regulátorovi až po trvalé odstranění hrozby.



Google detekuje každý týden asi 46 000 nových škodlivých stránek, a společnost Kaspersky zablokuje každý den více než 15 000 phishingových a podvodných adres URL. Pokud firma nedokáže zablokovat škodlivý obsah, mohou se její klienti stát obětí podvržených webových stránek a poskytnout útočníkům přístup k jejich osobním a finančním datům. Firmy mohou čelit také závažným únikům dat způsobeným botnety, které jsou ovládány přes příkazové a řídicí servery (C&C) útočníků. To vše může vést k poškození firemní pověsti a ke ztrátě příjmů a důvěry zákazníků. Společnost Kaspersky proto nově nabízí službu Takedown Service, která umožňuje komplexní správu procesu eliminace škodlivých a phishingových domén. Může tak firmám pomoci reagovat na škodlivé zdroje nebo phishingové hrozby zaměřené na ně a jejich zákazníky.

Díky globálnímu dosahu této služby je jedno, kde se škodlivá phishingová doména nachází a Kaspersky Takedown Service ji dokáže zneškodnit. Zajistí přitom všechny potřebné důkazy, včetně kopie webu, snímků obrazovky a výpisu provozu, a to jak ručně, tak pomocí automatizovaných nástrojů. Pak odešle žádost o eliminaci hrozby příslušnému místnímu nebo regionálnímu orgánu, který má zákonná práva nežádoucí zdroj odstavit. Uživatel služby je přitom informován o každém kroku procesu, dokud není podvodná doména úspěšně odstraněna.

Službu lze pořídit samostatně nebo v rámci předplatného služby Digital Footprint Intelligence (DFI). V prvním případě musí uživatel sám předkládat žádosti o odstranění konkrétních nežádoucích domén, které objevil. Ve druhém případě zajišťuje identifikaci škodlivých nebo phishingových zdrojů přímo služba DFI.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.