facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 11. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová generace monitorů Dell UltraSharp pro vyšší komfort při práci

Dell UltraSharp 27Společnost Dell Technologies uvedla na trh nové monitory UltraSharp, které jsou prvními monitory na světě s pětihvězdič­kovou certifikací TUV Rheinland pro zrakový komfort. Jde o moni­tory Dell UltraSharp 27 s rozbo­čovačem Thunderbolt (U2724DE) a monitor Dell UltraSharp 27 (U2724D), které jsou určeny pro profesionály pracující v kanceláři i v domácím prostředí.



Nové monitory nabízejí vylepšené funkce a vlastnosti, které zlepšují vizuální komfort a snižují namáhání očí uživatelů, včetně:

  • Zdvojnásobení obnovovací frekvence oproti současným monitorům UltraSharp na 120 Hz, která zajišťuje plynulejší a ostřejší zobrazení pohybu.
  • Vylepšené technologie ComfortView Plus, která výrazně snižuje množství vyzářeného škodlivého modré světla, a to na méně než 35 % oproti 50 % u modelů předchozí generace.
  • Vestavěného snímače, který detekuje okolní světelné podmínky a automaticky upravuje jas a nastavení barevné tonality obrazu.

Tyto nové funkce jsou důležité, protože nedávná studie ukázala, že monitor, který upravuje svůj jas při různých úrovních okolního osvětlení, může snížit četnost příznaků únavy očí o 7 až 17 %. Jiná studie odhalila, že monitor s funkcí redukce modrého světla pomáhá snížit známky únavy očí o 8 % po 50 minutách provádění vyhledávacího úkolu.

Současně byly uvedeny i nové monitory Dell UltraSharp 24 s rozbočovačem USB-C (U2424HE) a Dell UltraSharp 24 (U2424H), které mají o něco menší rozměry a jsou rovněž vybaveny novými funkcemi pro zlepšení vizuálního komfortu.

Všechny čtyři nově uvedené modely nabízí:

  • Široké možnosti připojení pro vyšší produktivitu: Rozsáhlé možnosti připojení zahrnují rozhraní Thunderbolt, respektive USB-C, které umožňuje napájení s výkonem až 90 W a přenos datového a video signálu, a dále konektor RJ45, který posky­tu­je rychlé a stabilní síťové připojení až 2,5 GbE. Všechny čtyři monitory jsou vybaveny rozhraními HDMI a DP 1.4.
  • Udržitelnost: Monitory mají certifikace EPEAT Gold, TCO Edge, ENERGYSTAR a FSC. Společnost Dell velmi dbá na klimatické dopady svých produktů a ze všech výrobců na trhu nabízí nejširší portfolio monitorů, které získaly označení EPEAT Climate+.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.