facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 3. 2009

Nová generace Enterprise Flash disků EMC

Druhou generaci Enterprise Flash disků uvádí na trh společnost EMC. Nové jednotky mají vyšší kapacitou, jsou určeny pro systémy úložišť EMC Symmetrix DMX-4. Enterprise Flash disky o kapacitách 200 a 400 GB úspěšně prošly náročnými testy a kvalifikačním procesem společnosti EMC a jsou nyní k dispozici v rámci systémů úložišť Symmetrix DMX-4 pro aplikace vyžadující konzistentní a velmi vysokou rychlost, maximální využití a nejvyšší úrovně spolehlivosti. Výrobce kombinuje funkce mezipaměti úložného pole s pokročilými algoritmy pro kontrolu opotřebení jednotek Enterprise Flash, aby dosáhl účinnějšího a nákladově efektivnějšího využití kapacity pamětí flash spolu s optimalizací výkonu. Tyto nové jednotky s vyšší kapacitou budou v průběhu roku 2009 k dispozici také v systémech střední třídy úložišť EMC CLARiiON a systémech úložišť unified storage EMC Celerra.


Protože jsou Enterprise Flash disky stále oblíbenější a jejich kapacita roste, cena za 1 gigabyte ve srovnání s tradičními diskovými jednotkami založenými na technologii Fibre Channel se za poslední rok snížila o 76 procent. EFD se tak stávají nákladově stále výhodnější možností pro nejnáročnější aplikace na „nulové vrstvě“ (Tier 0), neboť umožňují jediné plně vytížené jednotce flash poskytovat stejný výkon jako několik záměrně méně zatěžovaných mechanických jednotek. Snížením celkového počtu jednotek v systému je také možné snížit spotřebu energie na 1 transakci až o 98 procent.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.