facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 27. 2. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová aplikace od QNAP využívá umělou inteligenci pro rozpoznávání obličejů

QNAPSpolečnost QNAP představila novou aplikaci, kterou lze jednoduše stáhnout a nainstalovat do NAS zařízení této značky. Jde o aplikaci QVR Face pro rozpoznávání obličejů, které integruje možnosti NAS zařízení QNAP v práci digitálním obrazem a technologiemi umělé inteligence (AI). QVR Face tak umožňuje relativně snadno vybudovat cenově dostupné řešení pro zabezpečení a videodohled využívající rozpoznávání obličejů např. pro firemní kanceláře, rezidenční komunity, nebo maloobchodní prodejny.



QVR Face je aplikace pro NAS, která integruje streamovací kamery RTSP a systémy třetích stran prostřednictvím API. QVR Face disponuje analýzou videa v reálném čase u všech videostreamů RTSP z IP kamer nebo záznamů uložených na NAS. Analýzu videa, kterou aplikace QVR Face poskytuje, lze poté použít pro konfiguraci profilů, skupin a oznámení událostí pro okamžité rozpoznávání obličejů. Analýza videí a registrované profily z QVR Face se ukládají ve formě metadat přímo na NAS, který tak zajišťuje potřebné soukromí a zabezpečení dat.

Napojené systémy třetích stran, jako jsou sledovací systémy, dveřní přístupové systémy nebo digitální zobrazovací systémy, následně mohou využít data z analýz obličejů z aplikace QVR Face prostřednictvím aplikačního rozhraní API (prostřednictvím funkcí Event, Metadata Notify a Result). Pomocí aplikace QVR Face tak lze vytvořit řešení například pro automatické řízení při vstupu do dveří, správu docházky, nebo inteligentní maloobchodní služby.

„Inteligentní systém rozpoznávání obličejů QVR Face vyžaduje pro vytvoření pouze jedno zařízení NAS a nevyžaduje další služby cloud computingu ani další karty akcelerátoru,“ dodává Jason Tsai, produktový manažer QNAP.

Řešení pro rozpoznávání obličejů QVR Face lze stáhnout z QTS App Center. Základní licence je dostačující pro vytvoření a otestování aplikace, pro nasazení v praxi je poté zapotřebí zakoupit licenční plán, který umožní rozšířit analytické úkoly a v potřebném rozsahu přidat profily pro rozpoznávání obličejů. Jeden profil přitom podporuje až 10 obrazů obličeje téže osoby.

QVR Face Tiger


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.