facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Nokia a Microsoft přinášejí business aplikace

pro smartphony se systémem Symbian Belle

Společnost Nokia oznámila uvedení nové aktualizace pro operační systém Symbian Belle, která promění nejnovější řadu smartphonů v mobilní kancelář vhodnou pro jakýkoliv druh podnikání. Bezplatná aktualizace nazvaná Microsoft Apps přinese sérii nástrojů zaměřených na produktivitu od společnosti Microsoft a rozšíří tak stávající funkce pro oblast bezpečnosti a správy, které už Symbian Belle obsahuje. Tyto aplikace nevyžadují žádné dodatečné investice do infrastruktury ani uživatelských licencí. Počínaje 4. čtvrtletím roku 2011 přinesou Microsoft Apps na platformu Symbian Belle nástroje zaměřené na spolupráci a produktivitu, včetně Microsoft Lync 2010 Mobile, Microsoft OneNote, Microsoft PowerPoint Broadcast a Microsoft Document Connection (které nabízí propojení s Microsoft SharePoint).



Microsoft Apps budou dostupné prostřednictvím softwarové aktualizace. Tu bude možné instalovat buď přímo z mobilního telefonu, nebo prostřednictvím počítače. Microsoft Apps budou dostupné pro modely Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 (model Nokia 600 nebude dostupný v ČR) a Nokia Oro.

 

První aktualizace uvedená ve 4. čtvrtletí 2011 přinese na platformu Symbian Belle sérii aplikací zaměřených na produktivitu od společnosti Microsoft, včetně:

  • Microsoft OneNote – pokročilý nástroj pro pořizování poznámek, včetně obrázků. Nabízí synchronizaci s Microsoft SkyDrive.
  • Microsoft Lync 2010 Mobile – cenově dostupný instant messaging, nastavení prezence, mobilní audio- a webkonference.
  • Microsoft Document Connection – jednotný pohled na dokumenty uložené v mobilním telefonu, včetně e-mailových příloh, a dokumenty uložené na webech SharePoint 2010.
  • Microsoft PowerPoint Broadcast – zobrazení prezentací promítaných z počítače přímo v mobilním telefonu.

 

Druhá aktualizace počátkem roku 2012 pak přinese nové funkce pro stávající aplikace od společnosti Microsoft, včetně:

  • Microsoft OneNote synchronizace se SharePointem (navíc k synchronizaci se SkyDrive).

 

Následná aktualizace pak vůbec poprvé mimo platformu Windows přinese Microsoft Word, Excel a PowerPoint coby nativní aplikace.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.