facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 21. 10. 2005

Nízké ceny a mobilita diktovala celosvětovému prodeji PC

Ve 3.čtvrtletí 2005 se celosvětově prodalo 55 milionů PC. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku vzrostl podle Gartner Inc. prodej o 17,2 %. Růst prodeje způsobil pokles cen a požadavky na mobilitu uživatelů. Tyto faktory urychlily nákup nových PC a obnovu počítačového parku. Růst prodeje předčil očekávání. Za nečekaným nárůstem stojí také poptávka domácností po mobilních zařízeních. V prodeji PC nadále vede Dell. Přesto je to poprvé za 7 let, kdy neměl výrazně vyšší podíl na trhu. Tentokrát se jeho tržní podíl téměř vyrovnal s celosvětovým průměrem. Analytici Gartner konstatují, že výsledná pozice Dell odpovídá zaměření strategii firmy. Dell se zaměřil více na ziskovost než na získání co nejvyššího tržního podílu.

Nárůst prodeje počítačů od Hewlett-Packard byl mírně nadprůměrný. HP zaznamenal růst prodeje zejména ve Spojených Státech. Na druhou stranu se potýkal s poklesem prodeje v Evropě, na Středním Východě a v Africe (EMEA). Ve Spojených Státech činil prodej PC v 3.čtvrtletí 2005 17,9 milionů kusů. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku se jedná o 10,5% nárůst. V regionu EMEA bylo v 3. čtvrtletí 2005 prodáno 17 milionů ks PC. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je to nárůst prodeje o 18,2%.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.