facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 18. 3. 2019

Nejtenčí a nejlehčí notebook od Aceru

Acer TravelMate X514-51Společnost Acer představila nový tenký a lehký notebook TravelMate X514-51 určený především pro malé a střední podniky. Je určen pro profesionály, který potřebují snadno přenositelné a odolné zařízení, které zvládne vysokou pracovní zátěž.



Notebooky řady TravelMate X5 mají tělo využívající hořčíkovo-lithiovou a hořčíkovo-hliníkovou slitinu. Tyto materiály jsou dvakrát až čtyřikrát pevnější než standardní hliníkové slitiny se stejnou tloušťkou, ale váží přitom o 20 až 35 % méně. Díky této kombinaci materiálů jsou notebooky TravelMate X514-51 tenké a lehké a současně odolají ohýbání a zkroucení. TravelMate X514-51 proto váží pouhých 980 g a má tloušťku jen 14,99 mm.

Nové notebooky se systémem Windows 10 Pro jsou poháněny procesory Intel Core i7 osmé generace a mohou být osazeny až 16 GB paměti DDR4 a jedním nebo dvěma disky 512GB SSD. 14" displej notebooku TravelMate X514-51 má rozlišení Full HD a využívá technologii IPS. Výdrž na baterii by podle výrobce měla dosahovat až 10 hodin.

Acer TravelMate X514-51

Předností notebooku je plnohodnotně velká podsvícená klávesnice a touchpad s mimořádně citlivým a odolným sklem Corning Gorilla Glass NBT, který podporuje dvouprstý posuv, zoom i gesta. V porovnání s tradičním mylarovým povrchem je použitý touchpad tvrdší, odolnější vůči škrábancům a stejně tak plošší, takže prsty po povrchu hladce kloužou. Také se snáze čistí.

Pro rychlé připojení a spárování s volitelným dokem Acer USB Type-C Doc. II (prodává se samostatně) je TravelMate X514-51 vybaven portem USB-C. S dokem dojde ke značnému rozšíření možností pracovního prostoru včetně možnosti připojení až tří 4K monitorů. Bezdrátovou konektivitu notebooku zajišťuje Wi-Fi  2x2 802.11ac a rozhraní Bluetooth 5.0.

Dodejme ještě, že TravelMate X514-51 je vybaven několika zabezpečovacími prvky. Integrovaná čtečka otisků prstů v zapínacím tlačítku spolupracuje s Windows Hello na rychlém a bezpečném přihlašování pomocí prstu. Vestavěný čip TPM 2.0 poskytuje hardwarovou ochranu pro hesla a šifrovací klíče. Systém je také předinstalován s Acer ProShield, sadou pro správu a zabezpečení, aby byla zajištěna ochrana citlivých dat.

Notebooky Acer TravelMate X514-51 jsou již v České republice k dispozici za cenu od 27 990 Kč.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.