facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 14. 11. 2014

ND Logistics CZ implementuje systém Helios Orange

Společnost ND Logistics CZ zavádí systém Helios Orange, který dodává Asseco Solutions. Ten nahradí stávající systém francouzského dodavatele a od 1. ledna bude řídit mzdy, účetnictví, reporting a další oblasti firmy.



V současné době v ND Logistics CZ stále ještě pracují s původním systémem od francouzského dodavatele. Ten je však již zastaralý a nedostačuje rostoucím potřebám firmy. „Jako problém se postupem času ukázal především fakt, že náš dosavadní systém naprosto nevyhovuje požadavkům mateřské firmy na reporting,“ říká Martina Willmannová, financial controller v ND Logistics CZ a dodává: „Navíc podpora systému není lokální, ale provádí se přes mateřskou firmu, což je extrémně zdlouhavé a drahé.“ Willmannová proto ve firmě iniciovala pořízení nového systému a v současné době řídí jeho implementaci. „Implementace probíhá standardně, bez větších problémů. Zajímavý je zejména průběh nastavování reportů, které mají v naší firmě některá specifika, jsou velmi rozsáhlé a podrobné,“ komentuje průběh implementace, která by měla být dokončena 31. prosince letošního roku.

 

„Přínos nového systému očekáváme ve všech oblastech ekonomické a správní činnosti firmy,“ říká Martina Willmannová. „Vzhledem k jednoduchosti a zastaralosti našeho současného softwaru očekáváme zlepšení zejména v oblasti účetnictví, reportingu, v oblasti mezd, oběhu dokumentů, atd. Naopak v rovině finančních úspor přínos zatím neočekáváme, vzhledem k tomu, že v souvislosti se zavedením nového softwaru bude kladen mateřskou firmou větší nárok na počet a přesnost reportů,“ vysvětluje Willmannová.

 

Zajímavostí, související s výběrem systému Helios Orange pro ND Logistics CZ, byl požadavek mateřské firmy na prezentaci softwaru současně paní Willmannovou a zaměstnancem dodavatele systém, který je zodpovědný za implementaci. Prezentace proběhla přímo ve finančním centru společnosti v Toulouse. Dodavatel systému tomuto požadavku samozřejmě rád vyhověl.

 

ND Logistics CZ se zabývá skladováním a souvisejícími službami. Francouzská firma s dlouhou historií patří ve Francii a Velké Británii mezi špičky v logistice. Na českém trhu funguje od roku 2002. V roce 2013 z velké části obměnila svůj management, připojila se k mezinárodnímu reportingovému systému, a to byl také jeden z důvodů, který dal podnět ke změně ekonomického softwaru.


 
  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.