facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 10. 2013

NAS server Synology DiskStation DS214

Společnost Synology uvádí na trh dvoujednostkový NAS server DiskStation DS214. Server je vybaven dual core procesorem 1 066 GHz a operační pamětí 512 MB DDR3. Předchozí řadu překonává také v rychlosti čtení (111 MB/s) i zápisu (105 MB/s) při konfiguraci RAID 1 v prostředí systému Windows. Vestavěná jednotka Floating Point Unit (FPU) umí celkovou kapacitu procesoru ještě navýšit. DS214 oceníte zejména pro urychlení přípravy náhledů nebo zjednodušení prohlížení fotografií v různých rozlišeních. Díky šifrovací formuli dokáže přesunout úkol od hlavního procesoru a zrychlit přenos souborů.



DS214 je vybaven dvěma USB porty 3.0, které nabízejí desetkrát rychlejší přenos souborů než rozhraní USB 2.0 a umožňují tak ještě efektivnější transfer dat na externí disky.

 

Nová DiskStation DS214 od Synology je navržena tak, aby splňovala maximální požadavky na pohodlí i bezpečí. Obsahuje například diskové šachty, jež umožňují uživatelům přidávat 3,5palcové pevné disky bez použití šroubováku. Zepředu přístupné hot-swap šachty dovolují jednoduchou výměnu a údržbu pevných disků.

 

DS214 běží na DiskStation Manager (DSM) 4.3 – intuitivním webovém operačním systému s přívětivým uživatelským rozhraním, který poskytuje celou řadu aplikací zvyšujících produktivitu práce.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.