facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Na trhu je nová verze PS Imago

PS Imago PROPS Imago je statistické a grafické rozšíření programu IBM SPSS Statistics, které obsahuje nástroje pro zjednodušení vybraných základních procedur, nové grafy a výstupní procedury. PS Imago je doplňkem vyvinutým primárně pro české a slovenské uživatele. Dvakrát ročně je tento software aktualizován a nová verze opět přináší širší nabídku různých způsobů prezentace výsledků projektů z aplikace IBM SPSS Statistics 25.



Nová verze PS Imago nabízí např. možnost evaluace seskupovací analýzy pomocí tzv. Silhouette koeficientu. Tento koeficient se počítá pro každý jednotlivý případ. Hodnoty koeficientu je možno uložit do datové matice a následně analyzovat pomocí grafů či popisných statistik. Analýzou hodnot tohoto koeficientu jsme např. schopni rozhodnout o celkové kvalitě rozdělení do skupin i o kvalitě zařazení jednotlivých případů.

Velice užitečným grafickým nástrojem pro reportování výsledků je nově „Arrow and lights“ dashboard graf (viz obr. 1). Pomocí tohoto grafu jsme schopni okamžitě určit, zda některý klíčový ukazatel překročil kritickou hodnotu, popřípadě zda se k překročení této hodnoty blíží.

Obr. 1: Graf typu Arrows and Lights je velice užitečným grafickým nástrojem pro reportování výsledků (zdroj: ACREA CR)
Obr. 1: Graf typu Arrows and Lights je velice užitečným grafickým nástrojem pro reportování výsledků (zdroj: ACREA CR)

Z dalších novinek je možno zmínit např. nové statistické procedury (např. Coding multiple Response sets, Copying value labels aj.), nové typy grafů (např. Cascade chart, Violin plot, Map chart, Hierarchy chart, Dartboard aj.), přehlednější reporting a bezpečnější publikace výsledků.

Obr. 2: Ukázka grafu typu Row chart (zdroj: ACREA CR).
Obr. 2: Ukázka grafu typu Row chart (zdroj: ACREA CR).


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.