facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 26. 1. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Na Škoda Auto Vysoká škola bude možné studovat datovou analytiku a umělou inteligenci

Škoda Auto Vysoká škola otevírá v letním semestru 2023/2024 v rámci prezenční výuky nový předmět Úvod do datové analytiky a umělé inteli­gence. Předmět vznikl ve spolupráci se společností Adastra, která se jako dlouhodobý strategický partner vysoké školy podílí na řadě jejích aktivit.



Odborným garantem předmětu je Ing. Dagmar Bínová, Ph.D., která svou profesní dráhu zaměřila na oblasti Big Dat a Data Science a jejich uplatnění v byznysu. Kromě Dagmar Bínové se na výuce budou podílet i další experti společnosti Adastra na jednotlivé disciplíny datové analytiky a umělé inteligence jako např. data management, data governance, data visualisation, data science, machine learning atd.

Dagmar Bínová„Datová analytika, data science i umělá inteligence se vyvíjejí enormně rychle. Já i moji kolegové sledujeme zahraniční konference a odborná media, abychom udrželi krok s trendy a aktuálními možnostmi našeho oboru. A nacházeli takové, které rezonují v českém prostředí,“ říká Dagmar Bínová, Big Data & Data Science Lead v Adastře. „V rámci výuky budeme studentům předávat naše best-practices. Opřeme se o teoretické základy, a větší pozornost dáme konkrétním aplikacím, moderním technologiím a propojení teorie s praxí.“

Úvod do datové analytiky a umělé inteligence si studenti vybírají jako volitelný předmět, který není určen pouze studentům programu Podniková ekonomika a manažerská informatika, ale zvolit si ho mohou i studenti jiných programů a specializací ŠAVŠ.

Více informací o předmětu Úvod do datové analytiky a umělé inteligence najdete na: Sylabus předmětu UDAUI - Úvod do datové analytiky a umělé inteligence (ŠAVŠ - LS 2023/2024) (savs.cz)


 
  

- PR -

Modernizace platebních systémů v Evropě a České republice

Společná cesta CGI a Moneta Money Bank


V digitálním věku, kdy se po­ža­dav­ky na rychlost, bezpečnost a efektivitu platebních operací neustále zvyšují, stojí evropské finanční instituce před výzvou, jak tato očekávání naplnit. Vý­znam­nou roli v této transformaci hrají platební metody, které umožňují rychlé a bezpečné transakce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni.

  

- PR -

Množství nástrojů nahradilo jediné cloudové řešení

DPD SK nyní kompletně řídí finance v SAP S/4HANA


DPDSpolečnost DPD SK je první slovenskou firmou, která úspěšně dokončila přechod na SAP S/4HANA Cloud. Ačkoli ještě nedávno na Slovensku patřila k těm menším lokálním pobočkám, nejen díky pandemii covidu-19 zaznamenala skokový růst.