facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 7. 6. 2007

Multifunkční zařízení vytěsňují jednoúčelová

graf_723.jpgČeský trh tiskových zařízení v roce 2006 vykázal 12,6% nárůst výnosů na 198 milionů USD a 14,4% nárůst počtu dodaných kusů na více než 590 000. Vyplývá to ze zveřejněných výsledků výzkumu trhu společnosti IDC. U multifunkčních zařízení došlo v roce 2006 k prudkému meziročnímu nárůstu v počtu dodaných kusů, a to o více než 40 %. Poprvé tak přesáhly polovinu všech dodaných tiskových zařízení. Nárůst byl zaznamenán u všech tiskových technologií, nejrychleji rostl segment barevných laserových zařízení.

V kategorii jednoúčelových tiskáren byl zaznamenán 4.5% meziroční pokles počtu dodaných kusů. Zatímco počet barevných laserových tiskáren vrostl o 8 %, u černobílých a inkoustových tiskáren došlo k poklesu vlivem přesunu zájmu zákazníků k multifunkčním zařízením. Počet dodaných samostatných kopírek v roce 2006 poklesl o 16 % oproti roku předchozímu. Jejich podíl na trhu činil 0,6 %. Mezi tiskovými technologii dominoval inkoustový tisk, jehož podíl na trhu v roce 2006 dosáhl téměř 68 % po 18% zvýšení počtu dodaných kusů. Počet dodaných černobílých laserových zařízení loni stoupl o 6,7 % a jejich tržní podíl činil 26,5 %. Nejrychleji rostoucím segmentem byl barevný laserový tisk – počet dodaných kusů vzrostl o 21 % v porovnání s rokem 2005. Zůstává nicméně segmentem nejmenším s pouhými 4,3 % trhu.

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.