facebook LinkedIN LinkedIN - follow

MS SQL Server 2012 byl uveden na trh

Společnost Microsoft uvedla databázovou platformu SQL Server 2012 na trh. Nová generace této platformy pro tvorbu a správu databází díky více než 170 inovacím představuje zásadní posun v celé řadě oblastí a rozšiřuje platformu o řadu nových funkcionalit. Jedná se například o vysokou dostupnost a zvýšený výkon, který je nutný pro Enterprise platformu podporující kritické aplikace, bezpečnost, nové způsoby vizualizace v rámci business intelligence nebo extrémní výkon pro určitý typ dotazů. Mezi novinkami SQL Serveru 2012 lze zmínit například vylepšení v oblasti vysoké dostupnosti kritických aplikací s funkcí AlwaysOn, výrazně vyšší výkon pro určitý typ dotazů díky novému způsobu indexování, vylepšení integračních služeb (SSIS) a business intelligence nástroj Power View pro bohatou vizualizaci dat. Nelze opomenout ani jednotné vývojářské nástroje, které slouží pro vývoj v oblasti databázových a business intelligence projektů on-premise i v cloudu.



Kromě nové edice business intelligence přináší Microsoft SQL Server 2012 i zcela nový model licencování. Pro určení potřebného množství licencí už totiž nebude rozhodující počet fyzických procesorů, nad kterými SQL Server běží, ale počet jader v jednotlivých procesorech, které platforma využívá.

 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.