facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 11. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Monitor, který dá ostatním v kanceláři vědět, že jste zaneprázdněni

Philips 49B2U5900CHSpolečnost MMD uvedla na trh nový monitor Philips 49B2U5900CH, který je vybaven ultra­ši­ro­kým displejem s pomě­rem stran 32:9, nahradí dva běžné monito­ry, nabízí široké mož­nos­ti při­po­je­ní a má spou­s­tu uži­teč­ných funkcí. Monitor lze využít jako dokovací stanici a připojíte k němu více počítačů současně. Má také vestavěnou webovou kameru s funkcí Windows Hello a podsvícením Busylight, které dá ostatním v kanceláři vědět, že jste zaneprázdněni hovorem v Microsoft Teams. Pomyslnou třešničkou navíc je výklopný háček na sluchátka.



Monitor Philips 49B2U5900CH má velkou 48,8palcovou obrazovku s poměrem stran 32:9 a rozlišením 5120 × 1440 bodů, což odpovídá dvěma monitorům Quad HD 16:9 umístěným vedle sebe. Mírně za­kři­ve­ný displej má široké pozorovací úhly 178 × 178 stupňů a kon­trast­ní poměr 3000:1. Vysoce kvalitní obraz lze očekávat díky certi­fi­ka­ci DisplayHDR 400. Monitor má ale také certifikaci TUV Rheinland Eyesafe, která zaručuje, že byl vyroben tak, aby chránil před nepří­zni­vý­mi zdravotními účinky dlouhodobého vystavení modrému svět­lu. Pomáhá tak ulehčit dlouhé hodiny strávené před obrazovkou.

Součástí monitoru je také 5MP webová kamera s funkcí Microsoft Hello, kterou tak lze využít nejen při videohovorech, ale také se s ní lze automaticky přihlásit k účtům Microsoft. Na horní straně webkamery monitoru je navíc umístěno podsvícení Busylight, které lze synchronizovat s režimy Microsoft Teams, takže kolegové v kanceláři budou na první pohled vědět, že uživatel monitoru má právě hovor.

Kromě tradičních možností připojení nabízí monitor Philips 49B2U5900CH i funkci dokovací stanice s konektorem USB-C a připojením k síti konektorem RJ45. Všestranné USB-C umožňuje dodávat připojenému zařízení až 100 W energie a současně zajistí vysokorychlostní přenos obrazu i dat.

Velmi užitečnou funkcí monitoru je také Smart KVM, která vylepšuje možnosti připojení více zdrojů a přepínání mezi nimi. Tradičně se totiž integrovaný přepínač KVM používá k přepínání mezi zdroji kliknutím na tlačítko na rámečku monitoru. Díky funkci Smart KVM ovšem uživatelům stačí třikrát stisknout tlačítko Ctrl na klávesnici, aby mohli přepínat mezi více počítači.

Dodejme ještě, že monitor má výškově nastavitelný stojan a šikov­nou pomůckou je háček na sluchátka, který lze vyklopit z boku monitoru.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.