facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 30. 3. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Moneco nasadilo systém pro automatizaci svých investičních služeb

Moneco investiční společnost si pro auto­ma­ti­za­ci celého investičního řetězce v oblasti správy podílových fondu zvolilo řešení AMS od firmy Arbes Technologies. Arbes AMS je nástupcem velmi rozšířeného produktu pro finanční organizace Topas.



Arbes zajistí Monecu implementaci informačního systému, který bude spravovat aktiva v několika otevřených podílových fondech, stejně jako ve fondech kvalifikovaných investorů. Výhodou AMS je skutečnost, že proces zadávání a vypořádání obchodů s cennými papíry u administrátora těchto investic pokrývá systém Arbes Topas od stejného dodavatele. Komunikaci obou systémů tak spolehlivě zabezpečí messaging systém Kafka. Propojení mezi Topasem a AMS je významným krokem v integraci obou systémů Arbesu, který v budoucnu nabídne rozšířené možnosti řešení i pro potřeby dalších klientů v oblasti front office při správě cenných papírů.

Informační systém Arbes AMS by měl Monecu zajistit úsporu času, lidské práce, zrychlení procesů a snížení chybovosti díky automatizaci. Projekt začal na konci roku 2022 analytickou fází a v současné době paralelně probíhá vývojová část, kde se systém upravuje pro specifické potřeby klienta. V ostrém provozu by měl být už v červnu tohoto roku.

Tomáš Geissler„Největší přidanou hodnotou zakázky bude plná automatizace administrace nejen interních procesů, ale také evidence v obchodních systémech administrátora fondu,“ řekl Tomáš Geissler, business consultant v Arbes Technologies.

Součástí projektu bude také implementace modulu ARBES LIMITY, který usnadní a zjednoduší proces kontroly jak limitů dle právních předpisů pro finanční trhy, tak i statutárních limitů jednotlivých fondů, které podléhají kontrole ze strany ČNB.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.