facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 6. 8. 2013

Mini notebook Lenovo IdeaPad S210 touch

Společnost Lenovo představuje nový přírůstek ve své nabídce ultrapřenosných notebooků – IdeaPad S210 touch. Mini-notebook je poháněný až třetí generací procesorů Intel Core, které společně s operační pamětí až 8 GB DDR3L zajišťují jeho dostatečný výkon. Uživatelé mají k dispozici kapacitu pevného disku o velikosti až 1 TB volitelně v kombinaci s 16 GB SSD nebo 500 GB SSHD s integrovanými 8 GB NAND flash. Širokoúhlý 11,6palcový displej notebooku s HD rozlišením umožňuje dotykové ovládání, pro které je přizpůsobené uživatelské rozhraní Windows 8. Uživatelé mohou jednoduše procházet webové stránky nebo prohlížet obrázky pomocí intuitivních gest vedených po obrazovce. Notebook IdeaPad S210 touch je tenký 22,3 mm a váží 1,4 kg.



S vestavěnými stereo reproduktory Dolby Advanced Audio umožňuje IdeaPad S210 touch přehrání hudby nebo filmů se zvukem bez zkreslení, přičemž hlasitost zvuku je možné předem nastavit v preferované úrovni. Pro jednoduché připojení k televizi nebo jiné obrazovce je notebook vybaven HDMI portem.

 

Mezi další funkce notebooku patří například systém Energy Management, který prodlužuje dobu mezi dvěma nabitími a současně chrání životnost baterie. Lenovo Cloud Storage umožňuje uživatelům sdílet dokumenty, obrázky a další data kdykoliv a kdekoliv. Pro snadné zálohování a obnovu dat je určen záchranný systém OneKey Recovery.


 
  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.