facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Microsoft představil plány na uvedení SQL Serveru pro Linux

SQL loves LinuxV rámci konference Data Driven oznámil Microsoft celou řadu novinek týkajících se připravované verze databázového SQL Serveru 2016. Současně oznámil také své plány týkající se uvedení SQL Serveru pro Linux. Jeho základní funkce jsou zatím k dispozici ve formě preview, s všeobecnou dostupností linuxové verze SQL Serveru se počítá až v polovině roku 2017.



Přestože se nás ještě nedávno snažil Steve Ballmer přesvědčit, že Linux je rakovina, nové vedení Microsoftu má pro svět open source software mnohem větší pochopení. Zlé jazyky přitom tvrdí, že už mu nic jiného nezbývá, ale jakkoli se nad změnou strategie Microsoftu můžeme škodolibě usmívat, musíme také pragmaticky uznat, že svět IT by mohl jednoznačně těžit ze situace, kdy Microsoft nabídne svá nejlepší řešení i pro další platformy. Cílem Microsoftu pochopitelně není nabídnout svým zákazníkům snadnější migraci na Linux, ale především zabránit ztrátě zákazníků, kteří by s přechodem na některou z linuxových platforem museli opustit i SQL Server.

K samotnému SQL Serveru 2016 pro platformu Windows bylo podle očekávání ohlášeno, že bude skvělý ve všech ohledech, ostatně jako všechny předchozí verze. Ve zkratce půjde především o vyšší výkon, nižší TCO, vyšší bezpečnost a vylepšení možností pro nasazení SQL Serveru v prostředí hybridního cloudu.

Zatím se zdá, že přinejmenším o výkonu nové verze Microsoft nekecá. Podle dosavadních testů by totiž měla nová verze SQL Serveru 2016 přinést výrazné zrychlení komplexních databázových operací. „KPMG zaznamenalo výrazné zrychlení klíčových analytických operací – snížení potřebného času na zpracování až o 60 % a zmenšení velikosti datového modelu – až desetinásobná tabulková komprese díky využití technologií Columnstore indexů a funkce paralelního vkládání obsažených v SQL Serveru 2016,“ uvedl Michael S. Sellman z KPMG LLP.

Nová verze SQL Serveru 2016 dále rozvíjí propojení s cloudovými službami a možnosti pokročilé analytiky s podporou R jazyka umožňující provádět predikce v reálném čase jak nad operačními, tak analytickými daty.

Velký důraz je také kladen na maximální bezpečnost pro data, která prý budou vždy šifrovaná, ať už se bude jednat o uložená data, data při přenosu nebo v paměti.

Součástí řešení bude také nová mobilní BI aplikace pro všechny platformy, tedy iOS, Android i Windows Phone zařízení.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.