facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 30. 11. 2015

MERZ implementuje projekt monitoringu činnosti strojů ve společnosti EGE

Společnost MERZ zahájila spolupráci s firmou EGE na implementaci systému pro sledování dostupnosti vybraných strojů. Základní funkcionalitou systému bude u vybraných strojů automatický záznam o jeho stavu. Systém bude sledovat, zda je stroj v provozu a vyrábí, či nikoliv. V případě prostoje bude obsluha zadávat důvod, proč stroj nevyrábí. Získaná data budou následně zpřístupněna jak formou reportů tak pro export a další zpracování v Excelu.



Přes webový prohlížeč bude k dispozici tzv. statusboard – tzn. online přehled všech připojených strojů s informacemi o jejich aktuálním stavu. Vedoucí tedy bude moci sledovat, zda stroj vyrábí, nevyrábí nebo neběží.

Mezi hlavní přínosy by měl patřit přehled o stavu pracovišť v reálném čase, dostatek kvalitních dat v jednotné databázi k tvorbě vzájemně srovnatelných reportů, analýz a ke sledování trendů a připravená HW i datová infrastruktura pro další MES-funkcionality (vizualizace, alarmy, stav zakázek, zásahy údržby, kvalifikační matice, záznam neshod apod.).


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.