facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 17. 5. 2007

Manažeři nevěří pružnosti svých IT systémů

graph_720.jpgPodle průzkumu Global CIO Survey 2007 , zpracovaného poradenskou skupinou Capgemini, zaznamenalo 97 % společností v posledních třech letech výrazné změny prostředí, ve kterém podnikají. I přesto však 38 % dotázaných top manažerů nevěří tomu, že jsou IT systémy jejich společnosti dostatečně pružné a dokáží identifikovat a reagovat na klíčové změny na trhu. Podle 93 % dotázaných top manažerů přinášejí pružné IT systémy schopné reagovat na měnící se prostředí a trhy jasnou přidanou hodnotu. 55 % z nich ovšem přiznává, že řízení IT systémů v jejich společnosti ke zvyšování pružnosti systémů často nevede.

Hmatatelný přínos má pro zvýšení pružnosti IT systémů a tím celé společnosti podle třetiny dotázaných manažerů outsourcing IT služeb. Nejdůležitějším faktorem pro dosažení pružnosti společnosti a schopnosti reagovat rychle a správně na změny na trhu jsou podle dotázaných lidské zdroje, tedy zaměstnanci společnosti (49 % dotázaných). Až za nimi jsou vnitropodnikové procesy (27 %) a systémy (24 %). Překvapivě velmi málo důležitým faktorem pro budování agility společnosti jsou související náklady, které uvedlo jako bariéru 42 % dotázaných CIO.

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.