facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 9. 8. 2005

LogicaCMG implementuje řešení proti praní špinavých peněz

LogicaCMG získala kontrakt na implementaci řešení pro ochranu proti praní špinavých peněz (AML – Anti Money Laundering) pro IndusInd Bank v Bombaji. Toto řešení umožní bance monitorovat profily zákazníky a pomocí pokročilých statistických analýz identifikovat podezřelé finanční transakce. Systém, jehož základem je produkt ERASE Compliance Manager společnosti NetEconomy, pracuje na principu „poznej svého zákazníka“. Automaticky vytváří profily zákazníků, včetně očekávaného chování a prováděných transakcí. Pokud se zákazník rozhodne provést operaci výrazně odlišnou, je okamžitě upozorněno příslušné oddělení finančního ústavu.

IndusInd Bank bude díky tomu schopna zabránit tomu, aby její účty byly využívány k legalizaci výnosů z trestné činnosti nebo financování terorismu a zároveň se také lépe bránit proti podvodům. V mnoha zemích je nasazení nástrojů pro sledování neobvyklých transakcí povinné pro všechny komerční banky a očekává se, že podobné regulační požadavky vstoupí v platnost i v Indii. Indická centrální banka (RBI – Reserve Bank of Indii) již k tomu podnikla první krok vydáním směrnice o boji proti praní špinavých peněz v listopadu loňského roku.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.