facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 9. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Krok k udržitelnosti – TD SYNNEX bude držet skladem repasované produkty Cisco Refresh

Společnost TD SYNNEX vychází vstříc stále rostoucí poptávce po udržitelných řešeních v oblasti IT. Nově bude držet repasovaná zařízení s certifikací Cisco Re­fresh přímo ve svých evropských skladech. Včetně českého skladu v Boru u Tachova, který je nej­vět­ším logistickým centrem TD SYNNEX v Evropě. Repasované produkty tak budou připraveny k okamžité expedici.



Nejnovější rozhodnutí TD SYNNEX představuje odpověď na stále rostoucí poptávku po ekologicky udržitelných řešeních při zadávání zakázek v oblasti IT. V aktuálním průzkumu totiž 69 % obchodních partnerů TD SYNNEX uvedlo, že ESG aspekty ovlivňují nákupy IT. Více než polovina (51 %) partnerů již nabízí různé recyklační pro­g­ra­my nebo programy zpětného odběru a třetina partnerů plánuje investovat do řízení životního cyklu produktů. Partneři v průzkumu TD SYNNEX také potvrdili, že poptávku po repasovaných produk­tech zvyšují i požadavky ve veřejných zakázkách, aby určité pro­cen­to IT produktů bylo pořízeno v rámci oběhového hospodářství.

„Skladové zásoby Cisco Refresh přímo v regálech TD SYNNEX znamenají, že můžeme partnery obsloužit rychle a transparentně. Přestože jde o použité produkty, jsou díky přísnému certifikačnímu procesu a standardům společnosti Cisco jako nové,“ uvedl viceprezident TD SYNNEX pro bezpečnost a sítě Sam Paris.

Repasované produkty Cisco Refresh jsou k dispozici v široké škále včetně zařízení pro spolupráci, routerů, switchů nebo bezpečnostních řešení. Certifikovaná repasovaná zařízení jsou již použité produkty, kde však byl aktualizován software i hardware a byly důkladně otestovány, aby splňovaly přísné specifikace Cisco.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.