facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 19. 5. 2008

Komunikační řešení pro Správu Pražského hradu

Správa Pražského hradu si ve výběrovém řízení vybrala společnost Siemens Enterprise Communications jako dodavatele kompletního komunikačního řešení. Dodávka obsahuje dva komunikační systémy z řady HiPath 4000, slepecké terminály pro spojovatelky, hlasovou poštu, automatickou spojovatelku a digitální telefony optiPoint 500. Jeden systém je instalován pro Správu Pražského hradu a Kancelář prezidenta republiky, druhý komunikační systém bude instalován v zámku v Lánech v létě tohoto roku.



Systém Správy Pražského hradu zahrnuje celkem 1500 připojených telefonů ve dvou lokalitách – na Pražském hradě a v zámku Lány. Řešení proto zahrnuje dva navzájem propojené systémy HiPath 4000 ve verzi 3.0, PC a aplikace pro management a tarifikaci a také několik dalších návazných řešení.

 

Mezi zaměstnanci Správy Pražského hradu patří také zrakově postižení. Dodaná spojovatelská pracoviště jsou proto vybavena PC terminály AC-Win XP s podporou Brailova písma. Z důvodu evidence zlomyslných volání a jejich následného řešení jsou všechna spojovatelská pracoviště trvale nahrávána na digitální záznamové zařízení Digital TRX s komfortním softwarem pro archivaci, vyhledávání a přehrávání hovorů. Kromě čtyř spojovatelských pracovišť systém zahrnuje také automatickou spojovatelku, která vedle automatického přepojování hovorů plní i funkci informačního IVR stromu a je integrována s hlasovou poštou.

 

Do veřejné telekomunikační sítě je systém napojen prostřednictví ISDN trunků ke dvěma operátorům pevných sítí a jednomu operátoru sítě mobilní. Propojení do ostatních mobilních sítí řeší GSM brány. Dále je systém začleněn do privátní hlasové sítě centrálních státních institucí - Parlamentu, Úřadu vlády a vybraných ministerstev, jež využívají také systémů HiPath nebo Hicom.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.