facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 14. 9. 2022 - Zdeněk Gric

Kingston ohlašuje hardwarově šifrovaný USB disk IronKey Keypad 200

Společnost Kingston Digital Europe oznámila uvedení USB flash disku Kingston IronKey Keypad 200 (KP200), který jako první ve své kategorii přináší nejnovější zabezpečení dat podle normy FIPS 140-3 Level 3. Disk byl vyroben s cílem zajistit robustní ochranu dat a flexibilitu použití. Nabízí 256bitové hardwarové šifrování XTS-AES a spoustu funkcí nezávislých na operačním systému. Disk má také vestavěnou dobíjecí baterii a alfanumerickou klávesnici pro snadné zadávání přístupového PIN kódu, takže se dá odemknout bez externího napájení a softwaru. Po odemknutí mohou uživatelé přistupovat ke svým datům připojením disku k jakémukoli zařízení, které podporuje flash úložiště s rozhraním USB-A. To umožňuje snadné použití se širokou škálou IT systémů.



Disk KP200 má certifikaci FIPS-140-3 Level 3 (vystavení oficiálního certifikátu dosud probíhá) pro zabezpečení na armádní úrovni a elektronické obvody disku jsou potaženy odolným epoxidovým nátěrem, který znemožňuje přístup k interním součástem bez jejich poškození. Pro další zvýšení ochrany je klávesnice potažena ochrannou polymerovou vrstvou, která zabraňuje analýze otisků prstů na tlačítkách.

KP200 umožňuje používat samostatné PIN kódy pro správce a uživatele. Po deseti neúspěšných pokusech o přihlášení se zablokuje PIN kód uživatele, ale pokud jsou povoleny oba PIN kódy, lze pro obnovení PIN kódu uživatele a přístupu k diskové jednotce použít PIN kód správce. Pokud je samotný PIN kód správce zadán desetkrát po sobě chybně, vestavěná ochrana proti útoku hrubou silou disk kryptograficky vymaže, čímž trvale zničí data a resetuje zařízení. Kromě toho je možné chránit disk před malwarem z nedůvěryhodných systémů pomocí dvou režimů povolujících pouze čtení dat. To umožňuje chránit disk proti zápisu během konkrétní relace nebo globálně ve všech uživatelských relacích.

KP200 přináší další vylepšení zabezpečení pro FIPS 140-3 Level 3:

  • Minimální délka PIN kódu se zvyšuje ze 7 na 8 číslic (maximální délka je 15) pro podporu silnějšího zabezpečení.
  • Žádný přednastavený PIN kód z výroby – uživatel musí nastavit vlastní PIN kód při prvním použití.
  • Pravidelné automatické samotestování pro zajištění plně funkčního zabezpečení – pokud je zjištěn problém, KP200 se vypne. 
  • Automatické vypnutí při neobvyklé teplotě nebo napětí.
  • Vylepšený generátor náhodných čísel pro generování silnějších šifrovacích klíčů.

USB disk Kingston IronKey Keypad 200 nabízí paměťové kapacity od 8 GB do 128 GB, omezenou tříletou záruku s bezplatnou technickou.

Kingston IronKey Keypad 200 využívá zabezpečovací technologii DataLock licencovanou od společnosti ClevX.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.