facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 28. 2. 2014

Kiekert-CS instalovala cloudovou infrastrukturu Avaya

Společnost Kiekert-CS, výrobce zamykacích systémů pro automobily, implementovala první fázi VENA architektury společnosti Avaya ve svém výrobním závodě v Přelouči. Jedná se o síťové řešení na bázi virtualizace, umožňující vytvořit efektivní cloudovou infrastrukturu. Zakázku pro Kiekert měl na starosti její implementační partner společnosti Avaya, kterým je česká společnost Infinity. V centru sítě, kterou technici Infinity vystavěli v průběhu posledních 6ti měsíců, jsou použity dva síťové switche Virtual Services Platform 7000 nakonfigurované v režimu clusteru. Na ně je pomocí tzv. dual-homingu napojena sada stohů prvků řady Ethernet Routing Switch 4800. Páteřní spoje (pro uzly s vyšším množstvím uživatelů) mají v této síti 10 gigabitů, v ostatních rozvaděčích jsou použity spoje gigabitové.



I přesto, že je topologie propojení každého páteřního switche se switchi centrálními trojúhelníková, není v tomto řešení používán tzv. Spanning Tree Protocol. Řízení provozu totiž zajišťuje cluster technologie páteřních switchů.

 

To má dva zásadní příznivé efekty:

  • oba spoje jsou aktivní (v případě STP je jeden spoj vždy blokovaný),
  • v případě výpadku některého páteřního prvku nebo jedné trasy k připojovacím prvkům je konvergence významně rychlejší než v případě STP i RSTP (Rapid Spanning Tree Protocol).

 

Aktuální řešení je také předpřipraveno na zavedení technologie SPB (Short Path Bridging), která zjednoduší administraci sítě při zachování výše uvedených výhod.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.