facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Kaspersky Lab uvedla nový skener QR kódů

Společnost Kaspersky Lab spustila novou aplikaci Kaspersky QR Scanner pro Google Android a Apple iOS. Umí číst QR kódy a zároveň varovat uživatele, že mohou obsahovat škodlivé odkazy. Kaspersky QR Scanner je bezplatnou aplikací a neobsahuje žádné další funkce či tlačítka. Funguje na principu „naskenuj, zkontroluj a otevři“. Aplikace v momentě načtení kódu zkontroluje informace v něm obsažené. Pokud jsou v pořádku, otevře stránku. Pokud ale odkaz vede na phishingový nebo škodlivý web, uvidí uživatel varování. Kromě adresy skener odhalí jakýkoliv text skrytý v kódu, kontaktní informace a také umí rychle přijmout nastavení Wi-Fi a připojit zařízení k síti (to platí pouze u Androidu).



QR kódy jsou pohodlným nástrojem ke čtení odkazů mobilními přístroji z počítačových obrazovek nebo tištěných stránek. Ačkoli zkušení uživatelé dokážou rozeznat falešné URL odkazy, není možné pouhým okem rozeznat takové odkazy v QR kódu. Kybernetičtí zločinci tak mohou vyměnit online obrázky s kódy nebo je i klidně přelepit třeba na venkovních plakátech. Už dlouho známou praktiku phishing se tak teď Kaspersky Lab navíc snaží potírat i ochranou QR kódů.

 

Aplikace je součástí nástrojů na ochranu mobilních zařízení, mezi nimiž je bezpečný internetový prohlížeč Kaspersky Safe Browser pro iOS a Windows Phone, Kaspersky Internet Security for Android a správce hesel Kaspersky Password Manager pro iOS a Android.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.