facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 14. 10. 2022 - Zdeněk Gric

Josef Švenda obchodním ředitelem Ness Czech pro finanční sektor

Josef Švenda, zkušený odborník na oblast podnikových aplikací, se stal obchodním ředitelem pro finanční sektor ve společnosti Ness Czech, která patří mezi přední české systémové integrátory a dodavatele ICT řešení. Josef Švenda přichází do Ness Czech se zkušenostmi, které nasbíral během své bohaté profesní kariéry. Nejvíce času strávil ve vedoucích pozicích ve společnostech Autodesk a Oracle. V Autodesku byl zodpovědný mimo jiné za obchodní aktivity v regionech jihovýchodní a východní Evropy. V Oraclu zastával postupně pozice ředitele české pobočky Oracle, regionálního ředitele pro partnerský prodej a šéfa pražské centrály Oracle Digital. Jeho dalšími působišti byly i společnosti Operátor ICT, CompuGroup Medical či SAP. Věnoval se i vlastním aktivitám, například spoluzaložil bio-data startup Aiomica.



„Chci se zaměřit na nové příležitosti, které finančnímu sektoru přináší digitalizace a změny pracovních postupů. Pro finanční instituce zde leží značný potenciál ve využití podnikových aplikací k optimalizaci svých procesů a zlepšení finančních ukazatelů,“ říká Josef Švenda, obchodní ředitel pro finanční sektor v Ness Czech.

Ve volném čase se Josef Švenda věnuje rodině, čte a pokud má volnou chvilku pro sebe, programuje v pythonu a zdokonaluje se v AI/ML. V minulosti byl také držitelem pilotní licence. V poslední době se účastní projektu Numerai, který pomocí data science předpovídá vývoj na akciových trzích.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.