facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 13. 1. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

JetBrains spouští veřejně svou platformu Space pro týmovou spolupráci

JetBrainsSpolečnost JetBrains, která stojí za širokou rodinou integrovaných vývojových prostředí (IDE) pro různé programovací jazyky, spustila koncem loňského roku veřejně své řešení Space. Jedná se o platformu složenou z různých nástrojů umožňujících spolupráci kreativních týmů včetně vývojářů, marketingu, designu, HR, právního oddělení a dalších.



Platforma Space kombinuje obecné nástroje pro spolupráci: chaty, týmové a projektové řízení, plánování schůzek a správu dokumentů. Navíc ovšem pokrývá celý cyklus vývoje softwaru a v budoucnu přibudou i nástroje specifické pro další role a oddělení.

V režimu předčasného přístupu testovalo Space v průběhu roku 2020 několik různých společností, jejichž zkušenosti byly zohledněny v dalším vývoji platformy. V průběhu několika posledních měsíců vylepšil tým, který stojí za Space, všechny části produktu, včetně chatů, schůzek, kalendářů, issue tracking, mobilních aplikací, sdílených dokumentů, automatizace CI/CD, osobních ToDo seznamů a úkolů, a přidal také integrovanou revizi kódu.

JetBrains Space

„Díky Space není nutné používat různé nástroje, protože vše je na jednom místě, což nám pomáhá snadno získat dobrý přehled o celé společnosti,“ říká Andras Kindler, spoluzakladatel společnosti Makery, která se zabývá digitálními produkty. „Používáme checklisty, trackování issues, integrované revize kódu, blog a mnoho dalšího.“

„Před nasazením Space se naši vývojáři často cítili izolovaní od zbytku týmu a nemohli se více zapojit do projektů,“ uvádí Anna Vinogradova, CMO ve společnosti AmberCore Software Ltd, která se specializuje na vývoj technologických produktů. „Hledali jsme proto nástroj, který by vše nasměroval do jednoho místa a usnadnil společnou komunikaci všech členů týmu o svých úkolech místo izolované práce s repositáři.“

JetBrains Space

V budoucnu umožní Space synchronizaci s kalendáři Google a Outlook, a také integraci s dalšími oblíbenými nástroji. Co se týká rozšiřitelnosti, došlo už k zavedení HTTP API, webhooks, Space Client SDK, možnosti přidávat vlastní pole, automatizace a brzy budou přidané soukromé a Marketplace aplikace spolu s dalšími možnostmi rozšíření.

„V začátcích tvořili drtivou většinu zaměstnanců společnosti JetBrains vývojáři, ale nyní pracuje 40 % týmu v odděleních jako je marketing, design, HR a další,“ říká Maxim Shafirov, generální ředitel JetBrains. „Vytvořili jsme Space, abychom byli schopni nadále spolupracovat jako jeden tým a věříme, že z toho budou mít prospěch i další společnosti.“

Plaforma Space poskytuje široké spektrum služeb už v bezplatné verzi a pokročilé funkcionality v rámci předplatného, které začíná na 8 eurech za aktivního uživatele za měsíc pro širší týmovou spolupráci. Space je k dispozici v cloudu, ale v blízké budoucnosti bude mít i on-premise verzi.

Demo video nové platformy Space je ke zhlédnutí na tomto odkazu: https://youtu.be/7dYAZxUUHp8


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.