facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 3. 8. 2010

Jednotný dispečerský systém pro ČEZ

Společnost Ness Technologies oznámila podpis smlouvy se společností ČEZ Distribuce na implementaci jednotného dispečerského systému řízení distribuční sítě. Nový jednotný systém řízení distribuční sítě velmi vysokého, vysokého a nízkého napětí nahradí pět stávajících rozdílných dispečerských systémů, takže v případě nutnosti může řízení v jednom regionu převzít region jiný. Nový systém kromě realizace nových projektů Smart Grid umožní optimalizaci řízení distribuční sítě a zejména větší míru zabezpečení a možnosti kooperace mezi regiony v případě výpadků či živelních pohrom.

Ness v rámci zakázky dodá kompletní hardwarovou i softwarovou infrastrukturu a celý systém řízení, zároveň zajistí i migraci a integraci dat a vytvoří rozhraní i pro ostatní systémy společnosti ČEZ Distribuce. Důležitou součástí je i trenažér celého systému pro dispečery. Na projekt naváže smlouva o podpoře a po třech letech provozu systému se očekává spuštění navazujících projektů optimalizace systému a maximalizace uživatelského komfortu.

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.