facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 30. 1. 2013

Intel představil SSD disk mSATA

Společnost Intel představila novou řadu SSD disků s označením Intel Solid-State Drive 525 Series (Intel SSD 525 Series) v kompaktním provedení mSATA o výkonu 6Gbps. Řada Intel SSD 525 nabízí ultra-přenosné a vysoce úsporné řešení, které zabírá pouhou osminu místa tradičního HDD disku o rozměru 2,5 palce. Rozměry nového disku jsou pouhých 3,7 x 50,8 x 29,85 milimetrů, váha činí 10 gramů. Disk mSATA s minikonektorem PCI Express /PCIe) nabízí stejný výkon jako disky Intel SSD 520. Díky tomu se řada Intel SSD 525 hodí pro desktopy typu all-in-one, notebooky, ultrabooky i upgrade pracovních stanic. Využití najdou nové disky ovšem i v automobilovém průmyslu, digitálních reklamách a integrovaných aplikacích pro maloobchod.



Rychlost disku při čtení činí 50 000 IOPS, sekvenční čtení pak 550 MBps. Systémy postavené na disku Intel SSD 525 získají nárůst výkonu pro nejnáročnější aplikace a intenzivní výpočetní úkoly. K tomu se pojí rychlost zápisu až 80 000 IOPS a sekvenční čtení 520MBps, díky čemuž dosahují disky skutečně špičkového výkonu v kategorii mSATA.

 

Disky Intel SSD 525 Series budou k dispozici o kapacitě 30 GB, 60 GB, 90 GB, 120 GB, 180 GB a 240 GB. Společnost Intel už začala distribuovat disky o kapacitách 120 GB a 180 GB, další verze budou následovat během tohoto čtvrtletí .

 

Nové disky Intel SSD 525 Series jsou vybaveny šifrovací technologií Advanced Encryption Standard (AES), která používá 128bitového šifrování a zajišťuje dokonalou ochranu v případě odcizení nebo ztráty přístroje. Disky rovněž využívají flash paměť Intel 25-nm MLC NAND a vztahuje se na ně pětiletá omezená záruka.


 
  

- PR -

Množství nástrojů nahradilo jediné cloudové řešení

DPD SK nyní kompletně řídí finance v SAP S/4HANA


DPDSpolečnost DPD SK je první slovenskou firmou, která úspěšně dokončila přechod na SAP S/4HANA Cloud. Ačkoli ještě nedávno na Slovensku patřila k těm menším lokálním pobočkám, nejen díky pandemii covidu-19 zaznamenala skokový růst.

  

- PR -

Modernizace platebních systémů v Evropě a České republice

Společná cesta CGI a Moneta Money Bank


V digitálním věku, kdy se po­ža­dav­ky na rychlost, bezpečnost a efektivitu platebních operací neustále zvyšují, stojí evropské finanční instituce před výzvou, jak tato očekávání naplnit. Vý­znam­nou roli v této transformaci hrají platební metody, které umožňují rychlé a bezpečné transakce jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni.