facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 6. 6. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Integrované řešení pro videokonference a prezentace bez přípravy

Společnost BenQ uvedla na trh sadu zařízení Insta­Show VS20, která v sobě integruje vše potřebné pro video­kon­fe­ren­ce, hybridní schůzky a prezentace. Jde o 4K bezdrátové prezentační zařízení, které má inte­gro­va­nou kameru a mikrofon, router, který umožňuje bezpečné bezdráto­vé připojení kompatibilních zařízení a nabízí vysoký stupeň zabezpečení informací pro efektivní hybridní schůzky. Jde o plug-and-play řešení, které je skvěle vybavené a připravené pro kvalitní audiovizuální přenos.



Sada zařízení BenQ InstaShow VS20 integruje kameru, mikrofon a možnost sdílení obrazovky do kompaktního bezdrátového prezentačního systému, který je navržen tak, aby bez nutnosti instalace ovladačů vylepšil jakoukoli menší zasedací místnost o vynikající audiovizuální kvalitu.

InstaShow VS20 je vybaven integrovaným všesměrovým mikrofo­nem, který dokáže zachytit zvuk v okruhu 1,5 m. Všichni prezen­tu­jí­cí a diskutující mohou jednoduše připojit svůj vysílač a s ním také nasdílet vlastní prezentační materiály a hovořit k nim. Systém je připraven v reálném čase přijímat signál až z 32 InstaShow VS20 vysílačů na bezdrátový přenos až do vzdálenosti 20 m.

Zařízení stačí zapojit, stisknout tlačítko a začít prezentovat. Díky komplexním bezdrátovým schopnostem je schopno pracovat s dalším vybavením v podobě externí kamery a reproduktorů a přeměnit tak jakýkoli prostor v nejmodernější zasedací místnost.

Prostřednictvím aplikace InstaShow VS Assist flexibilně synchro­ni­zu­je obsah schůzky na místě se vzdáleně připojenými účastníky, a to včetně možnosti rozdělení obrazovky na 4 separátní části.

Aplikace InstaShow VS Assist propojuje videobar v místnosti, kame­ru a sdílení obrazovky v rámci stejné sítě se všemi video­kon­fe­ren­ční­mi zařízeními místních účastníků i vzdálených účastníků.

Plynulý přenos videa ve 4K rozlišení a zvuku z mikrofonu je podpořen vlastním výkonným WiFi routerem, který nabízí zabezpečený přenos informací díky ověření WPA2 a AES 128bitovým šifrováním. Připojení vysílače k notebooku je ale možné i kabelově přes HDMI a USB-C.

BenQ InstaShow VS20 se na našem trhu objeví v průběhu června za doporučenou koncovou cenu 52 848 Kč s DPH v Česku, resp. 2202 euro s DPH na Slovensku.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.