facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 3. 1. 2017

IBM využije umělou inteligenci Watson pro asistenci seniorům

IBMSpolečnost IBM se neustále snaží najít nové způsoby uplatnění své technologie umělé inteligence Watson. Na konci roku proto přišla s oznámením o vytvoření prototypu víceúčelového asistenčního robota pro seniory IBM MERA, kterého vytvořila ve spolupráci s Rice University z Houstonu. IBM MERA je první zařízení využívající systém Watson, které má za úkol asistovat seniorům a jejich pečovatelům.



Robot IBM MERA bude využit ke zkoumání inovativních způsobů měření životních funkcí člověka, např. tepové frekvence, její variability a dechové frekvence. Mezi jeho další schopnosti patří zodpovídání základních otázek týkajících se zdravotního stavu a za pomoci akcelerometru i určení toho, zda člověk náhodou neupadl na zem.

Zařízení využívá IBM Cloud a robotické rozhraní Softbank Pepper. Dále pracuje se systémem Watson a technologií CameraVitals, kterou vyvinula Rice University a která provádí kalkulaci životních funkcí pomocí videozáznamu obličeje. Tyto technologie umožňují robotovi několikrát denně rychle a neinvazivně odečíst tepovou a dechovou frekvenci člověka.

Technologie rozpoznání hlasu a hlasové syntézy používá robot také ke komunikaci s pacienty. Díky nim je schopný zpracovat odpovědi na otázky o zdravotním stavu, jako jsou například „Jaké jsou příznaky úzkosti“ nebo „Jakou mám tepovou frekvenci“.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.