facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 29. 5. 2015

Huawei podporuje vzdělávání studentů

v oblasti informačních a komunikačních technologií

Společnost Huawei ve spolupráci s Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest a Fakultou elektrotechnickou ČVUT v Praze, uspořádaly ve středu 27. května 2015 představení a prohlídku laboratoře pokročilých síťových technologií ČVUT FEL. Prohlídka se konala v rámci druhého ročníku série akcí na podporu podnikatelského prostředí s názvem „Týden investic“, který v Praze i v mnoha dalších místech po celé České republice pořádá agentura CzechInvest. Součástí akce byla také ukázka přenosu videa přes simulované prostředí Internetu z kamery do PC.



Laboratoř pokročilých síťových technologií ČVUT FEL funguje na ČVUT od roku 2012 a studentům slouží primárně pro výuku ICT předmětů na co nejširším portfoliu ICT zařízení od předních výrobců (Cisco, HP, Huawei, Juniper, MikroTik). V laboratoři probíhají průběžná školení, výuka, testování a laboratorní úlohy a simulace např. interoperability mezi různými systémy. Společnost Huawei Technologies vybavila laboratoř např. síťovými směrovači AR1220, přepínači 3700, 5700, nebo firewally Eudemon. V plánu je další rozšíření technologických platforem i rozsahu spolupráce.

 
  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.