facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 28. 11. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Hackeři objevují nové cesty pro DDoS útoky

DDOSV říjnu se opět navýšila intenzita DDoS útoků na české firmy. Útočníci přitom hledají úplně nové cesty, jak cílové servery a webové služby zahltit a vyřadit z provozu. V posledních měsících tak začali využívat pro svých DDoS útoky méně obvyklé internetové protokoly, které nejsou tak dobře zabezpečené. Nejvíce útoků bylo v říjnu z Ruska, ale nejintenzivnější útoky přitom směřovaly z Velké Británie. Vyplývá to z pravidelné měsíční analýzy statistik provozu služeb FlowGuard české společnosti ComSource.



„Kybernetičtí útočníci hledají stále nové cesty a je jedno, zda za nimi stojí skutečná válka nebo nekalý konkurenční boj. Novinkou posledního měsíce je začínající růst podílu útoků přímo na aplikační vrstvě. Kromě běžných útoků z kompromitovaných počítačů a zařízení jsme zaznamenali i útoky pocházející z datových center. To útočníkům umožňuje efektivně zvýšit intenzitu útoků a servery provozující služby jednodušeji zahltit. V kombinaci s trendem po­sled­ní doby – zranitelností méně obvyklých internetových protokolů – to ukazuje na nutnost zabezpečení nových míst v rámci firemní IT infrastruktury,“ říká Jaroslav Cihelka ze společnosti ComSource.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.