facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 20. 2. 2015

Generace Z je na biometrii připravena

Z výzkumu Visa Europe mezi britskými spotřebiteli vyplynulo, že mladí lidé ve věku od 16 do 24 let jsou ze všech respondentů biometrickým bezpečnostním řešením nejvíce otevřeni. Zároveň nemají problém touto technologií nahradit tradiční bezpečnostní prvky, jako je například heslo. Výsledky studie naznačují, že přístup současné generace ke stávajícím bezpečnostním řešením vystavuje její příslušníky zvýšenému riziku odcizení údajů a financí.



Studie ukázala, že příslušníci generace Z (16-24 let) použijí k ochraně svých osobních údajů jeden stejný kód PIN (32%) nebo stejné heslo s mnohem vyšší pravděpodobností než starší věkové kategorie, a navíc mnohem ochotněji sdílí své bezpečnostní údaje s ostatními:

  • 34 % respondentů náležících do generace Z sdělilo další osobě PIN kód ke své debetní nebo kreditní kartě oproti 23 % z celkového počtu respondentů
  • 32 % sdělilo další osobě heslo ke svému chytrému telefonu oproti 10 % z celkového počtu
  • 22 % sdělilo další osobě své přístupové heslo do internetového bankovnictví oproti 7 % z celkového počtu

 

Příslušníci této věkové kategorie častěji považují bezpečnostní opatření za obtěžující aspekt placení (64 % oproti 59 % všech dospělých respondentů). Zčásti je snad i proto více než polovina příslušníků generace Z přesvědčena, že hesla a PIN kódy na konci tohoto desetiletí již nebudou potřebné. Generace Z by ochotně přijala coby jejich náhradu biometrické bezpečnostní prvky jako například rozpoznávání obličeje, identifikace otisků prstů či snímače oční sítnice. Tři čtvrtiny (76 %) jejích příslušníků by nemělo problém používat při platbě biometrické bezpečnostní prvky a 69 % věří, že tato řešení jim ušetří čas a zjednoduší život.

 

S tím souhlasí i Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko. „Protože očekáváme, že všechny platební terminály budou do konce roku 2017 bezkontaktní, technicky bude možné popisovaným způsobem zaplatit víceméně kdekoli. Nová mobilní zařízení jako například iPhone nebo Samsung Galaxy S5 již maji zabudované snímače na otisk prstů a je možné s nimi takto autorizovat bezkontaktní transakci na terminálu. Dá se očekávat, že biometrické senzory začnou být standardní součástí nových chytrých zařízení, jako jsou mobily, hodinky a různé náramky, a autorizace plateb biometrií díky své bezpečnosti a jednoduchosti postupně nahradí autorizaci PINem,” myslí si Marcel Gajdoš.

 

Ze současných dostupných platebních metod generaci Z láká nejvíce ověřování pomocí otisků prstů. Téměř 70 % respondentů ve věku 16-24 let uvedlo, že by do roku 2020 chtělo mít možnost používat tuto metodu namísto hesel. Širší zájem generace Z vzbuzují i snímače oční sítnice (39 %) a technologie rozpoznávání obličeje (27 %), zatímco jiná biometrická bezpečnostní řešení, jako je rozpoznávání hlasu (12 %), rychlá analýza vzorků DNA (15 %) a implantované čipy (16 %), se prozatím větší oblibě netěší.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.