facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 4. 11. 2013

Gartner: trh cloudových bezpečnostních služeb je pro dodavatele příslibem

cloud_security.jpgSvětový trh s cloudovými bezpečnostními službami dosáhne v roce 2015 hodnoty 3,1 miliard USD, což je o miliardu více než letos. Motorem růstu bude především poptávka po zabezpečení emailové komunikace, webových služeb a řízení identit a přístupu (IAM). Uvádí to zpráva analytické společnosti Gartner.

Podle analytiků jsou cloudové bezpečnostní produkty čím dál populárnější díky benefitům, které nabízejí, trendům jako BYOD a také kvůli pokračující adopci aplikací typu SaaS a dalších “cloudově” orientovaných služeb.

Gartner proto předpovídá, že růst zájmu o bezpečnostní služby poskytované formou cloudu potrvá, bude ale mezi jednotlivé sektory rozložen nerovnoměrně. Z tohoto pohledu očekává v letošním i příštím roce největší poptávku po tokenizaci a šifrování, SIEM (security information and event management), službách posouzení zranitelností (vulnerability assessment) a webových aplikačních firewallech.

„Dodavatelům dává tato oblast mnoho příležitostí,” uvedl Ruggero Contu, ředitel výzkumu společnosti Gartner. Novou oblastí zájmu podle něj bude šifrování. „Nejsilnější poptávka po šifrovacích produktech založených na cloudu je momentálně od společností, které zprostředkovávají zákazníkům cloudové bezpečnostní služby (brokeři). Očekáváme ale, že poptávka poroste i u dodavatelů cloud hostingu a poskytovatelů IaaS,” dodal Contu.

V oblasti řízení přístupu a identit (IAM) je poptávka hnána především potřebou menších a středních firem zajistit oprávněný přístup zaměstnanců ke službám typu SaaS. Řada společností z tohoto segmentu nasazuje cloudová IAM řešení, kterými nahrazuje své starší IAM nástroje typu “on-premise”.

Stejně jako u ostatních typů cloudových služeb, i v oblasti bezpečnosti existují rozdíly v jejich rozšířenosti podle regionů. V Evropě je kvůli silné legislativní regulaci ochrany dat největší brzdou jejich adopce obava o schopnost poskytovatelů utajit citlivé informace.

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.