facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 25. 3. 2014

Finance a IT služby budou letos klíčové pro růst sektoru sdílených služeb

rust.jpgSdružení ABSL zveřejnilo výsledky ankety, která měla zjistit očekávání profesionálů ze sektoru sdílených služeb ohledně vývoje v tomto roce. Téměř 80 % z nich letos očekává růst poptávky, přičemž největší potenciál spatřují v odvětví finančních služeb a účetnictví. Třetina respondentů počítá s největším rozvojem v oblasti IT služeb.


Nárůst sektoru sdílených služeb v roce 2014 o méně než 10 % očekává více než polovina respondentů. Pětina z nich věří v nárůst o 10-20 %, desetina dokonce o 20-30 %. Rovněž desetina naopak očekává stagnaci sektoru.

Největší potenciál pro růst v sektoru sdílených služeb spatřuje třetina dotazovaných manažerů v odvětví finančních služeb a účetnictví. Rovněž třetina počítá s největším rozvojem v oblasti IT služeb. Dvacet procent předpokládá rozvoj oblasti prodeje a plnění zakázek. Desetina dotazovaných své naděje vkládá do odvětví zákaznických služeb.

Jako primární zdroj investic do sdílených služeb označila více než polovina respondentů z ABSL výrobní sektor, tedy průmysl. Na druhém místě se umístily služby, uvedla je více než třetina dotazovaných. Je zajímavé, že žádný z dotazovaných profesionálů nepředpokládá, že by se pro sektor sdílených služeb staly v roce 2014 zdrojem investic banky.

Téměř tři čtvrtiny respondentů vidí možnost pro zlepšení podnikatelského prostředí v sektoru sdílených služeb ve zkvalitnění vzdělávacího systému. Stejné množství ekonomických profesionálů navíc věří ve zlepšení díky zvýšení reputace českých měst. To se již částečně podařilo, Praha i Brno si polepšily v žebříčku Top 100 nejvhodnějších destinací pro outsourcing o jednu příčku oproti loňskému roku. O této skutečnosti informovalo sdružení ABSL v nedávno publikovaném žebříčku společnosti Tholons. Ostrava se v Top 100 prozatím neumístila, nicméně do dalších let má velmi dobrý potenciál se do něj probojovat.

Zdroj: ABSL

 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.