facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 2. 4. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

ESET rozšiřuje nabídku služeb v oblasti penetračních testů

ESETSoučasná globální situace nahrává kyberzločincům, kteří se nezdráhají zneužít krizového stavu k nové vlně kybernetických útoků. V souvislosti se zvýšenou potřebou organizací v boji s kybernetickými hrozbami proto společnost ESET rozšířila své aktivity v oblasti penetračních testů, jež spadají do oblasti preventivních bezpečnostních aktivit v oblasti IT. Pro segment zdravotnictví a státní správy vyčlenila specialisty, kteří budou moci těmto organizacím pomoci. Ve vybraných případech budou tyto služby poskytovány zcela zdarma.



Organizace v rámci tzv. kritické infrastruktury jsou pro chod státu a bezpečnost obyvatel klíčové za jakékoliv situace. V aktuálních podmínkách je ale jejich zabezpečení naprosto zásadní. Bezpečnost může být rovněž upozaděna při snaze reagovat co možná nejrychleji vývojem aplikace či softwarového řešení právě na řešení současné nouzové situace.

Penetrační testování je praktické prověření bezpečnosti aplikací se souhlasem jejich tvůrců nebo prodejců. Jedná se například o internetové služby, interní informační systémy, webové a mobilní aplikace a další. Jedná se tedy o tzv. etický hacking.

„V případě, že naši testeři najdou nějaké slabiny, jsou detailně zaznamenány a doplněny o postupy a doporučení, jak chyby napravit,“ popisuje praxi Václav Zubr, bezpečnostní expert společnosti ESET.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

Chytřejší sítě, bezpečnější firewally

Role AI ve firewallech a cloudové platformě Nebula od Zyxel Networks


V poslední době se neustále mlu­ví o umělé inteligenci a o tom, jak všechno změní. Ve spo­leč­nos­ti Zyxel Networks jsme toho názoru, že ačkoliv umělá inte­li­gen­ce bude nepochybně hrát stále větší roli, nepředstavuje vlastně úplnou novinku. Umě­lou inteligenci (AI) a strojové učení (ML) totiž naše platforma Nebula pro správu sítí v cloudu používá už nějakou dobu.