facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 30. 6. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Elektronizace cestovních příkazů zjednoduší VZP administraci až 3500 dokladů měsíčně

IBMVšeobecná zdravotní pojišťovna nasadila řešení elektronizace cestovních příkazů eCP, které vyvinula společnost IBPM Solutions. Naše největší tuzemská zdravotní pojišťovna tak získala přehled, přesnou dohledatelnost a urychlení celého administrativního procesu schvalování a zpracování cestovních příkazů.



Přehled cestovních příkazů

VZP zpracovává až 3500 cestovních příkazů měsíčně, které může nyní v řešení eCP jednoduše sledovat od zadání, schvalování, kontroly, likvidace až k finálnímu finančnímu vypořádání. Samozřejmostí je okamžitý přehled nad aktuálním stavem každého jednotlivého dokladu v systému.

Detail cestovního příkazu

„Snažíme se zefektivnit naše standardní procesy a velmi jsme uvítali možnost zpřehlednit administrativu cestovních příkazů. Aplikace eCP je pro nás jednoznačně přínosem, ulehčuje schvalování i dohledatelnost jednotlivých dokladů,“ vysvětluje Ing. Marek Cvrček, ekonomický náměstek ředitele VZP ČR.

„Naším cílem bylo zajistit pro VZP co nejjednodušší řešení tak, abychom umožnili kompletní proces administrace cestovních příkazů. Původní koncept se v průběhu ještě rozšířil o schvalování e-mailem a role pro prohlížení, což plně odpovídá moderním trendům,“ upřesňuje Josef Končický, jednatel IBPM Solutions.

Řešení společnosti IBPM využívá technologie Camunda, tzv. Model driven. Proces se graficky znázorní formou BPMN diagramu, který je srozumitelný i pro běžného uživatele. Každý tak může vidět, jak proces v aplikaci probíhá, v jakém kroku se aktuálně nachází a na co případně čeká. Camunda je navržena tak, aby podporovala moderní architekturu IS, postavenou na mikro aplikacích a službách. Je zároveň velmi flexibilní jak z hlediska rozšíření řešení, tak i z hlediska údržby a bezpečnosti.

Procesťák

Více informací najdete na webu společnosti IBPM: http://www.ibpm.cz/


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.