facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Elektronicky podpisovat dokumenty je nyní možné i na mobilních zařízeních

Společnost Software602 a Česká pošta představily minulý týden aplikaci pro mobilní telefony a tablety, jejímž prostřednictvím lze získat certifikát PostSignum a jednoduše tak využívat elektronický podpis i na cestách. Aplikace je zdarma dostupná pro operační systémy iOS a Android na Apple App Store a Google Play.

Hlavním přínosem Software602 Form Signer pro mobilní zařízení je možnost podepsat dokument prakticky odkudkoliv a tím urychlit schvalovací proces. „Stačí, když kolegové pošlou dokument e-mailem,“ nastínil jednoduchost užití Jan Petr, výkonný ředitel Software602, který aplikaci společně s ředitelem divize ICT České pošty Tomášem Ječným představil novinářům. Uživatel má navíc certifikát „na dosah ruky“ a v případě ztráty telefonu jej může okamžitě zneplatnit. Aplikace dává díky funkcím mobilních zařízení možnost využít i jiné scénáře. Uživatel může například vyfotit účtenku a připojit k obrázku svůj elektronický podpis a razítko. Tím je trvale doloženo, kdo a kdy provedl konverzi a elektronický soubor je zabezpečen proti změnám. Stejně tak je možné autorizovat fotografie při inspekci stavby nebo zařízení, autorizovat GPS souřadnice ap.

Aplikace dovoluje požádat o certifikát PostSignum, bezpečně jej uložit na zařízení a následně pak podepisovat dokumenty ve formátu .pdf a pracovat s chytrými formuláři. Možnost takto elektronicky podepisovat dokumenty nabízí PostSignum jako vůbec první akreditovaná certifikační autorita v Evropě.

Software602 a Česká pošta spolupracují kromě aplikace pro snadné vyhledávání a správu certifikátů na mobilních zařízeních i na řadě dalších projektů, jako je Czech Point či dodávka certifikačních služeb ministerstvu obrany. Česká pošta je také dodavatelem časových razítek pro portál secustamp.com, jehož provozovatelem je Software602. Měsíčně pošta vydává přes deset tisíc kvalifikovaných a komerčních certifikátů a více než 12 milionů časových razítek.

foto: uživatelské prostředí Software602 Form Signer

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.